Ексклюзиви
середа, 10 серпня 2011 06:45

Сільського голову вигнали з сільради

Автор: фото: Ольга Палій
  Станіслав Федченко у своєму кабінеті голови Яхниківської сільської ради Лохвицького району Полтавської області. Зараз депутати не пускають його у сільську раду
Станіслав Федченко у своєму кабінеті голови Яхниківської сільської ради Лохвицького району Полтавської області. Зараз депутати не пускають його у сільську раду

Голова Яхниківської сільради Лохвицького району Полтавщини 58-річний Станіслав Федченко 29 липня не потрапив до свого кабінету. Депутати замінили замок на дверях. Ще 6 травня висловили голові недовіру й звільнили. Але той забрав печатку й продовжував ходити на роботу.

— Федченко нас довів, — каже секретар сільради Наталія Сердюк, 45 років. — Занімався самоуправством. Зробить щось і потім ставить нас до відома. Вирубав вдоль дороги тополі й вивіз. Останньою каплею стало те, що самолічно віддав в оренду приміщення сільського будинку культури. Після цього ми його звільнили. Но він продовжує ходити, каже, буде головою аж до нових виборів. А через те, що в нього печатка, ніяка сесія не проводиться.

— Мене звільнили через особисту неприязнь і незаконно, — пояснює Станіслав Федченко. — Коли став головою, мені говорили: убери всіх колишніх. Я не кровожадний, оставив. А вони тільки чекали моменту. Висловили недовіру, бо я встановив у службову машину магнітолу за 1050 гривень. А з батюшкою-депутатом посварився, бо не дав бензопилку на Водохреще хреста випиляти. То він написав до прокуратури за магнітолу. На позачерговій сесії 15 із 16 депутатів проголосували проти мене.

Станіслав Віталійович каже, що достроково припиняти повноваження сільського голови може тільки Верховна Рада. Подав на депутатів до суду.

— Я все робив і роблю для людей, — продовжує. — Звинувачують у вивозі дерев. Так я їх випиляв за проханням обленерго. Зробив із них дошки і огородив стадіон і кладбіще. Мене люди підтримують. На виборах проголосували 48 відсотків жителів. Он зараз зібрали 148 підписів на мій захист. Із листом вони опубліковані в нашій районніq газеті "Зоря".

— Люди не знали, за що підписувалися, — говорить жителька Яхників 40-річна Галина. — Кілька тижнів тому ходила до пенсіонерів людина і казала, що голові сільради два місяці не платять зарплату. Підпишіть звернення, щоб заплатили. Усі писали. А потім то все попало в газету вмєстє з листом на підтримку Федченка. Може, він сам його написав. Правильно, що його звільнили.

Ні голова району, ні губернатор не можуть залагодити конфлікту.

— Такого позору в області ще не було, — говорить голова Лохвицької районної ради Любов Киреєва, 52 роки — Ми не в захваті від того Федченка, але його вибрали люди. Винні обидві сторони. Сільський голова, бо одноосібно ухвалював рішення, і депутати, бо перевищили свої повноваження. І ніхто не хоче йти на компроміс. Ми по закону теж не можемо помогти. Тепер депутатам треба на Федченка подавать до суду, бо він не хоче передать печать, або в Київ послати ще одне рішення про недовіру голові. Як на мене, було б добре їх усіх по-новій обрать.

Зараз ви читаєте новину «Сільського голову вигнали з сільради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути