середа, 04 квітня 2012 07:00

Шахту тиждень не можуть загасити

Шосту добу в селі Глухів Сокальського району Львівської області горить вугільна шахта "Степова". 30 березня на глибині 550 м спалахнув 120-й тунель. У копальні на той момент перебував 201 гірник, 12 — в осередку вогню. Гірників вивели, двоє 30-річних чоловіків попекли руки.

— Коли почали горіти дерев'яні затяжки, хлопці спробували їх потушити, — розповідає колега постраждалих Роман Стеценко, 28 років. — У шахті все горить, як торф — в одному місці гасиш, а в іншому загорається. Хлопці отримали легкі опіки рук та обличчя. Потім самі дійшли до ліфта й виїхали наверх.

На місце події приїхав Львівсько-Волинський військово-гірничий рятувальний загін. Залили в тунель 3 тис. кубометрів води, але вогонь не загасили. Керівництво шахти працює цілодобово.

— У мене чоловік там маленьким начальничком працює. Ще 1 квітня поїхав зранку на роботу й досі не повернувся, — розповідає місцева Надія Петрівна, 38 років. — Телефонує кілька разів на добу, говорить, що живий-здоровий і відключає телефон.

Причини займання поки що не відомі. Шахта продовжує працювати. Припинили роботу лише там, де пожежа.

— Хлопці кажуть, то техніка несправна десь загорілася, — розповідає 42-річний гірник Павло із сусідньої шахти "Межерічанська". — У нас позаминулого року пожежа була. 20 грудня як загорілося, то шахту на кілька місяців закрили, гасили.

Зараз ви читаєте новину «Шахту тиждень не можуть загасити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути