пʼятниця, 23 лютого 2018 07:10

Рюкзак зниклої студентки знайшли на березі річки

Прокуратура розслідує доведення до самогубства 18-річної Мукаддас Насирлаєвої з туркменського міста Дашогуз. Була студенткою першого курсу Національного медичного університету ім. Олександра Богомольця.

Дівчина зникла 30 січня. Того дня стрибнула в Дніпро з мосту Патона, заввишки 18 м. Це підтверджує відео з камер спостереження. Мала проблеми з візою. За три тижні випадковий перехожий знайшов рюкзак Мукаддас на березі річки неподалік станції метро Славутич. Там були два її паспорти та студентський квиток.

— За неделю до исчезновения Мукад­дас должна была принести в посольство подписанное в деканате заявление о том, что учебное заведение поспособствует ей в получении вида на жительство. Заплатила бы штраф и продолжила обучение. Иначе — депортация. Но заместитель декана по работе с иностранными студентами Татьяна Тимохина, не прочитав, порвала заявление. Мукаддас вышла в слезах. Об этом рассказала ее двоюродная сестра, — говорить знайомий родини Насирлаєвих 41-річний Ровшанбек Розметов.

Мукаддас навчалася на стоматологічному факультеті. Була відмінницею. 18 січня її відрахували з університету через порушення міграційного законодавства, повідомили в навчальному закладі.

Тіло дівчини шукають водолази.

— Мукаддас відспівали за національною традицією 17 лютого. Її батьки не вірять, що могла вижити, стрибнувши з такої висоти, — додає Розметов.

В університеті ім. Олександра Богомольця проводять службове розслідування. Заступника декана по роботі з іноземними студентами Тетяну Тимохіну відсторонили від роботи на час слідства.

Зараз ви читаєте новину «Рюкзак зниклої студентки знайшли на березі річки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути