вівторок, 19 березня 2019 07:25

"Рота ганчіркою закрили. Все стихло"

Автор: WWW.FACEBOOK.COM/ВЯЧЕСЛАВ АБРОСЬКИН
  29-річного Степана Вариводу розшукують поліцейські. Разом із двома спільниками пограбували будинок у селі Хоменки Шаргородського району на Вінниччині. Господаря вбили
29-річного Степана Вариводу розшукують поліцейські. Разом із двома спільниками пограбували будинок у селі Хоменки Шаргородського району на Вінниччині. Господаря вбили

Уночі 16 березня в селі Хоменки Шаргородського району на Вінниччині озброєні чоловіки напали на будинок 33-річного Євгена Лиська. Зв'язали його та дружину Ірину, 24 роки. Коли після пограбування господар хотів наздогнати нападників, його застрелили.

Євген Лисько займався підприємництвом — скуповував худобу та продавав м'ясо. Його дружина — студентка. Пара одружилася 2 березня цього року.

— На початку місяця весілля зіграли. Все село за них раділо. Оселилися в Жені. В сусідній хаті живуть його батьки, — розповідає місцева жителька Галина, прі­звища не називає. — Коли на Женю напали, він скрикнув. Це почула його мати. Але йому одразу рота ганчіркою закрили. Все стихло. Подумала, здалося. Ті чоловіки забрали всі гроші, що знайшли в будинку. Не вірили, що більше немає. Вимагали, аби Женя показав "заначки". Мовляв, якщо відмовиться, "пограються" з його дружиною. Він благав не чіпати Іру. Сказав, де в гаражі сейф стоїть. Коли все забрали і пішли, вскочив у машину і поїхав слідом. На розвилці бандюки не туди звернули, опинилися в тупіку. Там Женя і підпер їх своїм автомобілем, мав із собою мисливську рушницю. Але нічого зробити не встиг, одразу отримав кулю.

На Вінниччині та ще в чотирьох областях поліцейські оголосили план "Сирена". Двох із нападників затримали в Києві 17 березня. Це 23-річний Вадим Нагорняк і 32-річний Володимир Автуляк. Останній — двоюрідний брат убитого.

— Його батько та мати Жені — рідні брат і сестра. Батьки Вови живуть у нашому селі, а його вже давно не бачила. Мав судимості, — продовжує жінка. — І на Женю вже не вперше наводив грабіжників. Кілька років тому в нього винесли всі гроші з хати. Заробляв їх важким трудом. Після першого нальоту в поліцію не заявив, коли вияснив, хто причетний.

Поліцейські розшукують третього нападника 29-річного Степана Вариводу. Євгена Лиська поховали в Хоменках 17 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Рота ганчіркою закрили. Все стихло"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути