середа, 19 квітня 2017 07:16

П'ятирічного хлопчика знайшли за 132 кілометри від дому

— Близько восьмої ранку син побіг надвір зібрати яйця в курнику. Довго не вертався. Кинулась звати, а його ніде нема. Аж руки помліли. Раніше такого не було, щоб ішов кудись без спросу. Того дня траву на полі палили. Кладбище вигоріло, водокачка. Боялася, щоб не зачадів де, не обгорів. У голову лізло тільки погане. Зібрали людей у селі й пішли шукати. Подзвонили в поліцію, — розповідає 37-річна Світлана Костян із села Окіп Путивльського району на Сумщині.

11 квітня з дому втік її син 5-річний Артур. Самотужки поїхав до райцентру Глухів, аби подивитися на сенсорний телефон. На зворотному шляху помилився маршруткою. Дістався селища Лоска сусідньої Чернігівської області. Там його передали правоохоронцям. За 7 год. хлопчик подолав 132 км.

Окіп — хутір на 10 хат. Поряд — ліс. За 2 км пролягає траса Путивль — Глухів. ­Опівдні до пошуків Артура долучилися поліцейські. Прочісували ліс зі службовим псом. Розіслали орієнтування в сусідні області.

— Дитини ніде не було. На підмогу вже мали виїжджати бійці Нацгвардії. Раптом подзвонили колеги з Чернігівщини. Сказали, малий у них, — говорить 39-річний Сергій Тарасенко з управління поліції в Сумській області. — З'ясувати, чого хлопчик утік, було складно. Спочатку казав, хотів покататися. Потім — подивитися на сенсорний телефон. Не міг чітко відповісти, чим добирався. То розповідав, що їхав двома жовтими автобусами. Пізніше згадував про жовтий і синій. Урешті сказав, що пересідав у чотири маршрутки.

— Хотів на телефона глянути. На вулиці шобака дяді Вови бігає. То я пішов полем. На траші зупинив маршрутку і поїхав, — говорить Артур.

Батьки Артура Світлана Костян та Сергій Корнієнко живуть у цивільному шлюбі. Виховують ще Катерину, 2,5 року, і 15-місячного Дениса. Жінка — домогосподарка, вагітна вчетверте. Чоловік заробляє на лісопильні. Тримають господарство, мають город.

— Хлопчик доїхав до Глухова. Там пересів на рейсовий автобус "Суми — Новгород-Сіверський". Доїхав до кінцевої, пересів на автобус до Чернігова. Дорогою почав бігати по салону. Лише тоді водій звернув увагу, що дитина їде сама. Один із пасажирів розпитав малого: хто він, звідки. Разом із ним вийшов на найближчій станції — в Лосці, викликав поліцію. Додому Артура привезли близько дев'ятої вечора, — каже Тарасенко. — Вимагаємо дисциплінарного покарання для водія, який взяв у салон дитину без супроводу дорослих.

Зараз ви читаєте новину «П'ятирічного хлопчика знайшли за 132 кілометри від дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути