Ексклюзиви
вівторок, 12 листопада 2019 07:10

"Прийшли виселяти. Вибили двері, викидали речі"

Біля гуртожитку на вул. Польовій у Києві сталася сутичка вдень 7 листопада. Чоловіки в масках прийшли виселяти одну з мешканок. З ними був представник виконавчої служби. Мали відповідне судове рішення. Проте інші жителі виступили проти.

Кажуть, їх виселення незаконне. Нарікають на Київміськбуд-2, що 2017-го приватизував будівлю.

— Останні півтора року живемо в постійному страху. Судимося за свої кімнати. Тим часом Київміськ­буд-2 робить наше життя нестерпним. Торік не запустили опалення на зиму і вимкнули гарячу воду. Влітку відімкнули електрику, — розповідає мешканка гуртожитку Ярослава Канівченко. — Кажуть, приміщення аварійне. Хоча ми зробили експертизу. Показала, що будівля зношена тільки на 34 відсотки, а не на 80, як намагаються подати. Торік тітушки позривали газові лічильники. Не пропускали непрописаних людей. Цього разу їх було із півсотні. Одна мешканка програла суд першої інстанції за кімнату. Доки не подала апеляцію, прийшли виселяти. Вибили двері, викидали речі. Люди втрутилися. Почалася бійка. Бачила двох жінок закривавлених. Кілька разів викликали поліцію. Доки приїхали, більшість тітушок розбіглися.

Поліцейські кваліфікують інцидент як хуліганство, відкрили кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «"Прийшли виселяти. Вибили двері, викидали речі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути