пʼятниця, 16 серпня 2019 05:41

Вирок Зайцевій залишили без змін

14 серпня Харківський апеляційний суд залишив без змін вироки 22-річній Олені Зайцевій та 50-річному Геннадію Дронову. Вони — винуватці смертельної аварії, що сталася в Харкові 18 жовтня 2017-го. Тоді загинули шестеро людей, ще п'ятеро скалічилися.

Вирок лишили без змін — по 10 років в'язниці. Зай­цева і Дронов зобов'язані сплатити по 500 тис. грн компенсації сім'ям потерпілих.

ДТП сталася на перехресті вул. Сумської та Мечни­кова. "Лексус" Зайцевої зіткнувся з "Фольксваґеном Туарег" Дронова. Від удару її авто відкинуло в натовп людей. Суд визнав винними обох водіїв.

Геннадій Дронов хотів, аби його виправдали, винним себе не вважає. Зайцева просила зменшити термін покарання до п'яти років умовного терміну. Мовляв, її провина перебільшена, лише перевищила швидкість.

— Немає жодного водія і пішохода, які не порушили б правила дорожнього руху. Це могло статися з кожним із нас, — казала адвокат Зайцевої.

— Скарга Зайцевої — знущання над інтересами, болем і стражданням потерпілих, — говорить Дмитро Марцонь, представляє інтереси Людмили Фарбіс, яка втратила в аварії доньку та онуку.

Після засідання Геннадій Дронов звернувся до президента України Володимира Зеленського.

— Я не прошу до себе поблажливості, а лише справедливості. На сьогоднішній момент ні я, ні мої адвокати не бачили справедливого суду, — сказав Дронов.

Зараз ви читаєте новину «Вирок Зайцевій залишили без змін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути