Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2012 06:30

Підприємці вимагають звільнити мера

— Я 25 год проробила в системі освіти. І маю 926 гривень пенсії. Треба онучці помагати, то вийшла на базар торгувати. Влада не помогла, а тепер ще й ринок хоче закрити, — розповідає підприємець Віра Гордовська з райцентру Шепетівка Хмельницької області. Уранці 3 грудня з іншими підприємцями виходить на центральну площу. Вимагає скасувати рішення міської ради про ліквідацію ринку.

— У мене дві дочки. В обох вища освіта, а роботи знайти не можуть. У місті не працює жодне підприємство. А мер ще й базар закриває, — говорить Ольга Довгань, 59 років.

Шепетівка за 100 км від Хмельницького, тут 43 тис. жителів. Протягом 17 років на центральній вулиці міста щосуботи працює стихійний ринок. Люди ставлять намети, переносні ятки. Торгують майже 1300 підприємців, приїжджають із сусідніх районів і областей.

Кілька місяців тому неподалік звели критий ринок на 200 павільйонів. Одним із чотирьох його засновників є син міського голови Сергія Антонюка. Мерія ухвалила прибрати стихійний базар. Підприємцям пропонують купувати місця на критому ринку. Одне коштує від $5 тис. до $10 тис.

— Де люди візьмуть такі гроші? — розказує 36-річна Галина Веселкова, директор товариства "Шепетівка кампані", яке опікується підприємцями стихійного ринку. — І де вони всі помістяться? У мене тільки офіційно з 600 людьми угоди підписані.

Надворі температура нижче нуля, падає сніг. З мерії до мітингувальників ніхто не виходить, хоч акція протесту заявлена була за два тижні. Кілька підприємців самі заходять до приміщення.

— Мер у відпустці на три дні, — кажуть у приймальні. — Першого заступника теж немає, він на об'єктах. Секретар міськради лікується в санаторії.

На вулиці починається хуртовина. Люди змерзли й розходяться. Вирішують писати листи з проханням перевірити роботу мера. Надсилатимуть їх до прокуратури, Служби безпеки, президента України й Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці вимагають звільнити мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути