середа, 05 вересня 2012 07:00

Пожежники відмовилися виїхати на виклик

У селі Мале, що за 30 км від Одеси, у п'ятницю в обід згоріло три будинки садового товариства "Об'єктив" та 4 га поля. Люди кілька разів викликали пожежників, але ті відмовилися їхати. Селяни загасили пожежу самотужки — відрами, лопатами й трактором.

— Мы позвонили, сказали, что все горит. В пожарной ответили, что вы, мол, очень далеко, у нас нет соляры. Ехать отказались, — розповідає мешканка села Ірина.

Згоріли три житлових будинки, обвуглились фруктові дерева.

— Больше всего жалею о библиотеке. У нас в пристройке хранилось несколько тысяч книг — и детская литература, и классика, и научная фантастика, — говорить Ольга, власниця одного зі знищених будинків. Приїхала в село вже після пожежі.

— Коли мені подзвонили, то вже кусок поля згорів, — каже Анна Караман, 55 років, голова сільської ради. — Люди визвали МНС. Перед тим, як їхати, рятувальники набирають мене, бо є ложні визови. Вони ж не можуть їхати на єрунду за 50 кілометрів. Я приїхала в село, коли вже не було чого тушити. Пожежникам сказала, шо їхати не нада.

Леонід Чейко, голова садового товариства, прибув на місце, коли вогонь підбирався до житлових будинків, горів підвал одного з них.

— Где-то в два часа ко мне прибежали с новостью, что поле горит. Я сел на мопед, нашел человека с трактором, он перепахал землю, чтобы огонь не распространялся. Не успели спасти несколько деревянных домиков. Огонь подошел к домам. Люди собрались с лопатами. Из МЧС позвонили, когда мы уже все потушили, — згадує Леонід Чейко.

Ігор Стефанчук із Роздільнянського райвідділу МНС в Одеській області пояснив, що телефоном селяни просили загасити пожежу, але голова сільради запевнила, що виїжджати не потрібно.

Припускають, що поле зайнялось через недопалок, який кинули на суху траву.

Зараз ви читаєте новину «Пожежники відмовилися виїхати на виклик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути