пʼятниця, 01 березня 2013 07:00

Селищного голову розстріляли в машині

Зранку 26 лютого у кримському селищі Сімеїз розстріляли голову місцевої ради 40-річного Кирила Костенка.

Посадовець із дружиною 39-річною Олесею і чотирма доньками жив у сусідньому із Сімеїзом селі Андрусове. Його син має власну родину, мешкає окремо.

— За 10 хвилин до дев'ятої ранку голова приїхав на роботу своїм "Мерседесом Гелендваґеном", — розказує Ольга Кондрашова з кримського главку міліції. — Невідомі чекали його у ВАЗ-2101. Випустили 16 куль і втекли.

За півгодини охоплену вогнем "копійку" знайшли на цвинтарі біля гори Кошка.

— Вони покинули автомати в машині, — продовжує Кондрашова. — Авто вкрали в сусідньому селі за кілька днів до стрілянини.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що Костенка розстріляли через його роботу.

— Є земля й об'єкти, які цікавлять певних осіб, — пояснює Василь Фаринник, керівник Головного слідчого управління МВС. — Селищний голова вирішує, кому їх виділяти. Але інші версії теж розглядаємо.

Правоохоронці допитують свідка, що зняв на камеру мобільного, як невідомі чоловіки бігли з кладовища.

Селищним головою Костенко пропрацював три роки. Доти очолював ялтинський водоканал.

— Кирила Віталійовича поважали, — розповідають у селищній раді Сімеїза. — Він був вольовим керівником, не пив, не курив. Любив автомобілі, захоплювався мисливством. Дуже оберігав родину.

— Ставлення до Костенка в місті неоднозначне, — заперечують у "Територіальній громади Сімеїзу". — Він був трохи скандалістом. То мітинги розганяв, то на сесії приймали якісь незрозумілі рішення про створення громадських рад, то на журналістів у суд подавав.

Загинули четверо за два з половиною роки

30 червня 2010-го невідомі розстріляли з автомата голову селища Новофедорівка і депутата Сакської міськради 34-річного Олега Колодяжного. У нього випустили 30 куль, щойно вийшов із під'їзду й сів до своєї "лади" 15-ї моделі. Убивць не знайшли. Новофедорівська селищна рада розпоряджається землями на 1,5 км прибережної смуги західного узбережжя Криму.

25 лютого позаторік знайшли вбитим Ігоря Юшка, голову Веселівської сільської ради, що під Судаком. Вона розпоряджається частиною східного узбережжя Криму.

25 листопада торік із вікна лікарні викинувся 55-річний Леонід Малик, селищний голова Малого Маяка. Це на Південному березі Криму.

26 лютого 2013-го розстріляли голову селища Сімеїз 40-річного Кирила Костенка.

Зараз ви читаєте новину «Селищного голову розстріляли в машині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути