Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2018 07:20

Першокурсниця стрибнула з 18-метрового мосту

Автор: facebook.com
  Мукаддас Насирлаєва з туркменського міста Дашогуз до Києва приїхала п’ять місяців тому навчатися на медика. У неї залишився молодший брат
Мукаддас Насирлаєва з туркменського міста Дашогуз до Києва приїхала п’ять місяців тому навчатися на медика. У неї залишився молодший брат

18-річна Мукаддас Насирлаєва з туркменського міста Дашогуз зникла у Києві 30 січня. Того дня стрибнула в Дніпро з моста Патона. Він — 18 м зав­вишки. Це підтверджує відео з камер спостереження. Ввечері вона зайшла до підземки на станції Політехнічний інститут, вийшла на станції Дніпро. Звідти пішла до набережної. Тіло дівчини шукають водолази.

Мукаддас Насирлаєва була студенткою першого курсу Націо­нального медичного університету ім. Олександра Богомольця. Мала проблеми з візою.

— Деканат по работе с ино­стран­ными студентами вовремя не подал документы Мукад­дас в миграционную службу для получения временного вида на жительство. За неделю до ее исчезновения посольство Турк­менистана попросило принести завизированное деканом факультета заявление о содействии в решении этого вопроса. Девушка могла оплатить штраф за нарушение режима пребывания в Украине и продолжить обучение, — розповідає знайомий Мукаддас 41-річний Ровшанбек Розметов. — Заступник декана по роботі з іноземними студентами Тетяна Тимохіна, навіть не прочитавши, порвала заяву Мукаддас. Сказала, що вона нічого не підписуватиме. Можливо, хотіла грошей.

— Батьки дівчини знали про проблему. Пропонували доньці виїхати з України й повернутися з новою візою або взяти академвідпустку й продовжити навчання через рік, — додає Розметов. — Мукаддас із сьомого класу мріяла стати лікарем-стоматологом, готувалася до вступу. Навчалася в англомовній групі, була старостою. Синхронно перекладала студентам лекції з російської мови на англійську. У Києві винаймала квартиру на вулиці Машинобудівній разом із двоюрідною сестрою, вона навчається на другому курсі медичного університету. Поговорити із заступницею декана, яка останньою бачила Мукаддас, нам не вдалося. Тимохіної немає на робочому місті. Декан її вигороджує.

"Національний медичний університет зацікавлений в тому, щоб усі обставини в цій справі якнайшвидше було встановлено. Керівництво закладу надасть усю необхідну інформацію в межах компетенції. Мукаддас Насирлаєву відрахували з університету через порушення міграційного законодавства 18 січня. Вдруге про розірвання контракту їй особисто повідомили 24 січня", — йдеться в офіційній заяві університету ім. Олександра Богомольця.

Зараз ви читаєте новину «Першокурсниця стрибнула з 18-метрового мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути