вівторок, 15 листопада 2011 07:00

Пенсію Олени Білецької забрали міліціонери

Автор: Фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Меблі громадської організації ”Патріоти України” лежать біля входу в офіс на вулиці Римарській, 18а у Харкові. Міліціонери поламали їх під час обшуку
Меблі громадської організації ”Патріоти України” лежать біля входу в офіс на вулиці Римарській, 18а у Харкові. Міліціонери поламали їх під час обшуку

Уранці 11 листопада до офісу організації "Патріоти України", що на вул. Римарській, 18а у Харкові, увірвалися міліціонери. З ними — бійці спецпідрозділу "Альфа" Служби безпеки.

— Всі у масках, з автоматами. Брали офіс штурмом, — розповідає 32-річний Микола Костюченко з "Патріотів України". — У хлопців, які були в офісі, позабирали мобільні, не давали телефонувати. Нічого не пояснювали. Забрали всі комп'ютери і гроші організації, все перевернули.

Того самого дня міліціонери обшукали квартири голови харківського осередку "Патріотів України" 25-річного Андрія Білецького та організаційно-кадрового референта 29-річного Миколи Кравченка. В Олени Білецької, матері Андрія, забрали пенсію.

— Разом із квитанцією про її отримання, — каже Андрій Білецький.

"Патріоти" упевнені, що СБУ і міліція намагаються їх залякати. Аби не так активно висловлювали свою позицію. Міліціонери свої обшуки називають законними.

— Вони санкціоновані судом, — уточнює Вікторія Кушнір з обласної міліції. — Проводяться у підозрюваних по справі замаху на вбивство.

Столичні міліціонери зараз розслідують кримінальну справу. Її порушили у серпні, після стрілянини 23 серпня в офісі "Патріотів України". Тоді, у день визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників, активісти 31-річний Віталій Княжицький та 23-річний Ігор Михайленко почали суперечку на міському інтернет-форумі. Обговорювали, чи варто було 1943-го звільняти місто від загарбників і як зараз жилося би при німцях. З ними лаявся бізнесмен Сергій Колєснік, 48 років. Згодом він приїхав до офісу "Патріотів України" з пістолетом. Після стрілянини і бійки усіх трьох забрала "швидка". Колєсніка — із проламаною головою, Михайленка та Княжицького — із вогнепальними пораненнями. Після лікування "патріотів" доправили до ізолятора за підозрою у замаху на вбивство. Сергій Колєснік фігурує як потерпілий.

Організація "Патріоти України" працює у Харкові понад 10 років. Налічує кілька десятків членів віком від 20 до 30 років. Вони постійно тренуються, переглядають військові фільми, розклеюють містом наліпки "Україна для українців!", "Бойкотуй в'єтнамців — не спілкуйся, не здавай квартиру!".

Зараз ви читаєте новину «Пенсію Олени Білецької забрали міліціонери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути