Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2019 07:11

Пенсіонерку судитимуть за махінації із субсидією

67-річну Ганну Вакулу із села Лазарівка Монастирського району Тернопільської області звинувачують у незаконному отриманні понад 20 тис. грн субсидії. Проти неї відкрили кримінальне провадження.

— Управління соціального захисту з'ясувало, що Ганна Вакула не внесла даних про куплену квартиру, вартість якої перевищує 50 тисяч гривень, — каже Сергій Крета з обласної поліції. — Повідомили поліцію.

Ганна Андріївна — пенсіонерка. Чоловік Микола Степанович помер від раку 10 років тому. Діти 46-річний Тарас Садівський, 44-річний Олег Пеляк та 41-річна Наталія Якубовська живуть за кордоном.

— Найстарший Тарас позаторік купив в Івано-Франківську квартиру. Оформив її на матір. Ганна Андріївна й не знала про це, — розповідає 43-річна Оксана Корбеляк, голова Лазарівської сільської ради. — Коли прийшла за субсидією, питали, чи має покупки на понад 50 тисяч гривень. Вона розсміялася. Мовляв, у неї пенсії — 1498 гривень. Перед Новим роком дізналася, що проти неї відкрили справу. Це її підкосило, стався інфаркт. Упала. Скільки пролежала в хаті — невідомо. Аби її не знайшла сусідка, так би й померла.

Ганну Вакулу забрали до обласної лікарні. Зробили шунтування серця.

— Операція дорога. На неї скинулися, — каже Оксана Корбеляк. — Донька Наташа приїхала, посиділа кілька днів біля матері й повернулася назад у Польщу. Там її син і чоловік, хату мають. А бабку забрала до себе якась родичка. Побула в неї трохи, і знов стало погано — тиск піднявся, нирки відказують. Зараз лежить у районній лікарні. До історії із субсидією бабця крепкенька була, дві кози тримала, курей. Як злягла — все роздала.

Односельці підтримують Ганну Вакулу. Кажуть, провернути таку схему із субси­дією не могла. Все життя з чоловіком тяжко працювали в колгоспі.

— На старості назвали мене шахрайкою, — плаче Ганна Андріївна. — Так тяжко на хату заробляли, а тепер її можуть в мене одібрати. Де віка дожити? І сплатити нема чим. Таких грошей зроду не мала.

Якщо провину Ганни Вакули доведуть, їй загрожує штраф у 850 грн, два роки виправних робіт або три роки в'язниці. Також суд визначить, чи повертатиме жінка субсидію.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерку судитимуть за махінації із субсидією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути