пʼятниця, 13 квітня 2018 06:20

Однорічну Софію Заніну скалічила мати

У травматологічному відділенні обласної дитячої лікарні Дніпра третій місяць перебуває 14-місячна Софія Заніна. Потрапила туди з численними переломами ребер і ніг. Її травмувала мати 30-річна Анастасія. За весь час навідала дитину один раз. Опікуються немовлям медперсонал і волонтери.

— Дівчинку привезли із Кам'янського "швидкою". Була у важкому стані, добу лежала в реанімації. Мала чотири зламані ребра справа, три зліва, переломи обох стегон і гомілки. На той час їй виповнилося 11 місяців, — розповідає заві­дувач травматологічного відділення Олексій Мохов, 67 років. — Зараз дитина проходить реабілітацію. Триватиме щонайменше місяць.

Анастасія Заніна травмувала доньку в результаті нападу епілепсії, пояснила. Має ще трьох старших дітей. Народила їх від різних чоловіків. Живуть зі своїми батьками.

— Навіть не підійшла до доньки. Лише здалеку на неї подивилася. Казала, що три місяці працювала на овочевій базі в селищі Чумаки. Хотіла заробити грошей, аби забрати дитину. Але з нею не розрахувалися. Мовляв, ще три місяці треба відпрацювати, — додає Олексій Іванович. — Жінка з дитиною мешкала у свого брата в Кам'янському. Сама ж зареєстрована в Криму. Про Софію дбаємо всім відділенням. Як тільки поступила, позносили їй необхідні речі. Потім долучилися волонтери. Дівчинка дуже контактна. Посміхається, коли бачить знайомі обличчя.

Подальшу долю дитини вирішуватимуть соціальні служби.

Зараз ви читаєте новину «Однорічну Софію Заніну скалічила мати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути