Ексклюзиви
пʼятниця, 27 серпня 2021 07:50

"Набирала воздуху на повні груди і йшла шукати"
2

Будинок Юрія Фролова з міста Нова Одеса на Миколаївщині частково пошкодив вогонь. Потрібен капітальний ремонт. Жив там із дружиною і трьома дітьми
Фото: DSNS.GOV.UA
Людмила Сімоненко з міста Нова Одеса на Миколаївщині врятувала з пожежі трьох сусідських дітей. Ті були вдома без батьків

— На вулиці смерділо горілим. Подумала, в каструлі в когось прихопило. Озирнулася, а з сусідського вікна — дим. Я бігом туда. Двері закриті. Смикала з усієї сили, аж пальці почали пекти. Відчинила. Бачу, дитинча наймолодше лежить. До нього — як тряпочка, — розповідає 64-річна Людмила Сімоненко з міста Нова Одеса на Миколаївщині.

Врятувала трьох сусідських дітей під час пожежі в шестиквартирному будинку на вул. Миколи Хвильового, 30. Там зайнялося 18 серпня близько 11:00.

Людмила Вікторівна єдина, хто кинувся на допомогу. В домі були близнючки 5-річні Діана й Тіна та Кіра, 3 роки. Остання лежала біля дверей. Діна стояла під вікном, за нею жінка повернулася. Найдовше шукала Тіну, в якої дитячий церебральний параліч.

— Тіну ніяк знайти не получалось. Знала, що діток у хаті має бути троє. Набирала воздуху на повні груди і йшла шукати, — розповідає Людмила Сімоненко. — Бачу, лежить горілиць. Взяла, а вона ніяка вопше. Принесла якесь одіяло з дому, положила. Родичі мої визвали "скору". Жду-жду — немає. Прочистила носики й ротики дітям від сажі. Слухала, чи дихають. Як лікарів побачила, аж видихнула. Від переляку не соображала, що робила, і як. Просто знала, що там малі діти. Треба рятувати. Їх батьків нема вдома. Я досі удівляюсь, як двері відкрила.

Горіло в хаті 37-річного Юрія Фролова. Його 5-річні доньки — від першого шлюбу. Їхня мати померла після пологів. Чоловік одружився із падчеркою — 28-річною Надією. Кіра — їхня спільна донька. Юрій працює пастухом. Надія — домогосподарка. В день пожежі їх вдома не було.

— Я не помню, волочила діток чи несла. Одна з близнючок бігала коло мене. Певне, від шоку. Бо в лікарні її стан був найгірший, — додає Людмила.

Ймовірно, діти гралися сірниками, припускає батько. Того дня він був на роботі, дружина — пішла до сестри, каже.

Горіли меблі, речі, дивани, ліжка, говорить Володимир Спіян із Державної служби з надзвичайних ситуацій.

— Пластмаса, матрац — від того сильно диміло. Жінка, яка врятувала дітей, дуже ризикувала, — додає Спіян.

Дітей забрали в Новоодеську районну лікарню. Звідти перевезли до реанімації в область.

— Малечу доправили в тяжкому стані. Надали їм невідкладну допомогу. Далі — перевели в реанімаційне відділення обласної дитячої лікарні, — розповідає медсестра Людмила Письменна.

Зараз дівчата перебувають у Миколаївській обласній дитячій лікарні. Їхній стан стабільний, одужують.

Причину займання в будинку встановлюють експерти.

Зараз ви читаєте новину «"Набирала воздуху на повні груди і йшла шукати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути