пʼятниця, 03 січня 2020 07:30

На занедбаній базі покинули шістьох тигрів

На острові Жуків у Голосіївському районі Києва знайшли шістьох тигрів. Власник залишив їх у вольєрах без належних умов для існування.

Покинутих тварин на занедбаній базі "Тайгер клуб" виявила зоо­захисниця Євгенія Прокопенко 29 грудня.

— Мне позвонили и сообщили о том, что в маленькой клетке на острове видели одного тигра, которому плохо. Когда приехала на место, обнаружила шестерых животных просто в ужасающих условиях, — каже Євгенія. — Маленькі вольєри з сітки-рабиці та іншого підручного матеріалу. Троє тигрів зачинені у спільному вольєрі практично по коліно у воді, бруді та фекаліях. Воду п'ють цю ж, в якій живуть. Один великий тигр живе у вольєрі півтора на два метри. Ще двоє — у трохи більшому вольєрі.

Жінка викликала на місце поліцію та екологів. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею "Жорстоке поводження з тваринами".

— У власника колись був закритий клуб із екзотичними тваринами. Це досить відома в Україні людина. Як виявилося, ми з ним добре знайомі. Він зараз за кордоном. Утім сподіваюся на діалог, — додає Євгенія. — Тепер маємо два варіанти: отримаємо рішення суду на вилучення тигрів. Або ж нам їх віддають добровільно.

За адресою, де знайшли тигрів, зареєстрована приватна власність, яка охороняється. Але господар там не проживає, розповів Максим Сухарев із Голосіївського управління поліції. Вирішується питання щодо влаштування тигрів до спецустанови.

Зараз ви читаєте новину «На занедбаній базі покинули шістьох тигрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути