пʼятниця, 05 жовтня 2012 05:00

Міліціонери перевіряють паспортні дані всіх чоловіків

Автор: фото з сайта www.mvd.org.ua
  Експерти припускають, що чоловік, якого розшукують за стрілянину у столичному гіпермаркеті ”Караван”, — професійний убивця
Експерти припускають, що чоловік, якого розшукують за стрілянину у столичному гіпермаркеті ”Караван”, — професійний убивця

Працівники паспортних столів країни перевіряють дані всіх чоловіків від 18 до 30 років. Шукають схожого на чоловіка, який 26 вересня розстріляв у столичному торговельному центрі "Караван" чотирьох охоронців. 2 жовтня начальники обласних управлінь міліції доповідали про пошуки міністру Віталію Захарченку. Головного підозрюваного досі немає.

— Інформація про пошуки засекречена, — каже речник Міністерства внутрішніх справ Володимир Поліщук, 49 років. — Не можемо висвітлювати всі кроки, щоб зловмисник не знав, де і як його шукають. Навіть не можу назвати ім'я слідчого, який веде цю справу. Одне можна сказати точно: злочинець — не міліціонер.

26 вересня о 15.00 чоловік у сіро-зеленій куртці зайшов до "Каравану". Купив круглу хлібину, літрову пляшку молока, украв накопичувач пам'яті. Охоронці це помітили, завели чоловіка у свою службову кімнату. Там він вісім разів вистрелив із пістолета і втік. 31-річний Володимир Бурчак, 28-річний Дмитро Марченко і 30-річний Олександр Завадський загинули на місці, 31-річного Павла Феденкова з пробитими грудьми забрала "швидка". Він на четвертий день отямився, перебуває в реанімації. Його цілодобово охороняють міліціонери.

Інформація про пошук убивці є в кожному райвідділі країни. Перевіряють усіх причетних до силових відомств: військових, есбеушників, прикордонників. За інформацію про місце перебування вбивці обіцяють 100 тис. грн.

— Поставити діагноз лише по зовнішності неможливо, — каже професор судової психіатрії 75-річний Анатолій Чуприков. Він був членом комісії, яка ставила діагноз серійному вбивці Анатолієві Онопрієнку. — На сто відсотків можна стверджувати — це людина не фізичної праці. У тій частині відео, де чоловік іде магазином, у нього напружений погляд. Він чогось боїться. Спритність у поводженні зі зброєю вражає. Інша людина просто залякала би охоронців пістолетом. У них же нічого немає. Вистрелив би, наприклад, у стелю. А цей — безбашенний товариш. Він знає, що його зафіксували. Тепер переховується. Очевидно, у знайомих. Найвірогідніше, у Києві. Те, що взяв хліб і молоко, свідчить — грошей у нього мало. Украв дрібницю.

Анатолій Павлович вважає, що стрілок у "Каравані" — професійний кілер.

— Покінчувати з собою він не буде. Професійні убивці так не чинять.

— Він може бути приїжджим із Білорусі, Литви чи Росії. Може належати до кримінальної групи або мати впливових батьків, які його сховали. Він відсиджується, заліг на дно на кілька місяців, — припускає доктор юридичних наук, психолог 46-річний Олег Мартиненко.

— Є багато тактик виживання, — продовжує Олег Анатолійович. — Людина без їжі спроможна провести 30 діб. До того ж є сміттєві баки, де можна дістати їжу, або забрати в бомжа, який нікому не поскаржиться. Скоріше за все, убивця ховається в Києві. У невеликому населеному пункті значно більша ймовірність, що спіймають. Хоча міг і втекти в Росію чи Білорусь. Кордони там — не паркан із колючим дротом, а звичайні ліси та поля. Він же не через контрольно-пропускний пункт буде проходити. Відійде 300 метрів від посту й перебреде вночі.

Начальнику зміни Володимиру Бурчаку куля влучила в серце. Його поховали в селі Лютіж Вишгородського району неподалік Києва. Був одружений із 27-річною Наталею, мав сина 3-річного Дениса. Удова щодня пише загиблому листи в соціальній мережі. Кожні 10 хв. залишає повідомлення.

— Коли хтось зникає із твого життя, і ти більше його ніколи не побачиш, але хотів би сказати йому те, що не встиг, ти береш папір та олівець і пишеш листа. Ти не відсилаєш написане, а просто складаєш, підносиш до вогню і спалюєш, — каже Наталія.

"Через три тижні в нас була б п'ята річниця весілля, — пише вона 27 вересня. — Сьогодні набрала твій номер, щоб хоч почути гудки. Абонент поза зоною доступу".

"Покарання — невідворотне, — пише Наталії бульдозерист 32-річний Сергій Орлов із Дніпродзержинська. — Випадок у "Каравані" це показав. Ваш чоловік не раз бив, грабував, знущався над чиїмись синами, чоловіками. Приносив своєму синочку відібране в інших. Може, у родині він і був хорошою людиною, але на роботі".

"Зараз я розумію, чому місяць тому так страшно вив наш пес, — пише Наталія 2 жовтня. — Тричі. У мене мурашки побігли шкірою. Побоялася вийти на вулицю, була вже майже північ. І павук спустився до мене зі стелі. Я ще подумала, що ці прикмети — повний брєд. Місяць тому мені наснилося, що в мене випав передній зуб. Свекруха сказала, що це до смерті".

"Я все ще не вірю і чекаю тебе з роботи", — пише вдова 3 жовтня.

Охоронця 27-річного Олександра Завадського поховали 28 вересня в селі Щаснівка Бобровицького району Чернігівської області. Мав сина 5-річного Тимура. Удова 27-річна Ольга — бухгалтер столичного магазину "Велика кишеня".

— Саша тільки три місяці в "Каравані" проробив, — каже 64-річна Раїса Кот, теща загиблого. — Я виховала трьох дочок і сина. Саша був найкращим зятем. Такого, мабуть, уже не буде. З Олею шість років прожили. Мене мамою називав.

Охоронця 28-річного Дмитра Марченка поховали в селищі Макарів за 60 км від столиці. Він там жив із дружиною та 1-річною донькою.

Дмитро вчився в Національному авіаційному університеті на факультеті телекомунікацій та захисту інформації. У "Каравані" працював начальником технічного відділу два роки і дев'ять місяців. Організовував відеоспостереження та відповідав за технічне обслуговування обладнання. Також перевіряв реєстрацію всіх інцидентів, які записували на відео. Незадовго до загибелі вирішив звільнитися з "Каравану". На сайтах пошуку роботи виклав своє резюме. Хотів зарплату 6 тис. грн.

— Я знав усіх хлопців. Працював із ними разом. Конфліктів на роботі у Дмитра не було. Він просто почав шукати роботу з більшою зарплатою, — каже 29-річний Юрій Олефіренко, знайомий загиблих.

 

2,471

мільйона гривень забрали у начальника служби безпеки банку "Стандарт". Уранці 4 жовтня до відділення на вул. Почайнинській, 45 у столиці ввірвалися троє чоловіків. Один вистрелив із пістолета у повітря, схопив сумку з грошима. Усі троє сіли у припарковане "вольво" і втекли. У місті оголосили план "Перехват" — даїшники перевіряють схожі автівки.

 

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери перевіряють паспортні дані всіх чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути