вівторок, 24 липня 2012 07:00

Міліціонер скалічив двох студентів

Помічник оперуповноваженого Корабельного райвідділу міліції Миколаєва 22-річний Олександр Фартушний уночі 15 липня побив студентів Миколаївського університету кораблебудування 21-річних Сергія Конєва і Тимура Гапонька.

Серій і Тимур навчаються на факультеті комп'ютерної інженерії.

— 14 липня хлопці здали екзамен, після ходили слухати музику, — згадує 45-річний Сергій Конєв, батько побитого. — Увечері син проводжав Тимура до зупинки. Біля магазину "Дитячий світ" на вулиці Радянській стояла компанія — двоє хлопців і дівчина. До них чіплявся якийсь чоловік, щось кричав. Потім ударив одного хлопця, другого, дівчину. Сергій із Тимуром підбігли, хотіли розборонити. Той чоловік був п'яний. Без розмов влупив спочатку Тимуру, потім Сергію. Бив страшно. Даже коли син лежав непритомний — стрибав по ньому й лупив ногами по голові.

На крики вибігли охоронці довколишніх магазинів та банку. Нападник показав їм своє посвідчення сержанта міліції, наказав не втручатися.

— Ще не бачив, щоб люди так жорстоко били, — згадує Тимур Гапонько. — Я лежу на землі, дзвоню 102, Сергій — непритомний. А той валить його ногами по голові.

Миколаївка Марина Кузьміна спостерігала за бійкою з вікна квартири.

— Ми з чоловіком проснулися від криків, — каже. — Фартушний на всю вулицю верещав, що він міліціонер, і бив тих дітей. Ужасне видовище. Тільки той хлопчина приходив до тями, він знову стрибав йому на голову. Не знаю, як та дитина вижила.

Сергія Конєва забрала "швидка". У нього забій головного мозку, переломи лицьових кісток черепа, надбрівних дуг, носа, розірвані гайморові пазухи.

— Син у дуже тяжкому стані, — говорить батько. — Я його узнав тільки по родинках і шраму. Лікарі призначили кілька операцій. Кажуть: лікування буде довгим. Син утрачає пам'ять.

Сергій Конєв написав заяву до Центрального райвідділу міліції Миколаєва.

— Але міліціонери хочуть зам'яти цю справу, — зітхає. — Фартушний досі гуляє на волі, він узагалі іде як свідок. Мого сина і Тимура потерпілими не визнали.

Тимур Гапонько поскаржився на міліціонерів до прокуратури Центрального району Миколаєва. Там з'ясовують деталі бійки.

Після пригоди Олександр Фартушний написав рапорт на звільнення.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонер скалічив двох студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути