вівторок, 04 вересня 2012 10:08

"Мерседес" народного депутата вбив чоловіка й покалічив трьох

Автор: фото: Ірина Патлатюк
  Джип ”мерседес” народного депутата-”регіонала” Антона Яценка ударив”Деу Нексію”, яка розверталася в забороненому місці за Уманню Черкаської області. Протягнув 50 метрів і зупинився
Джип ”мерседес” народного депутата-”регіонала” Антона Яценка ударив”Деу Нексію”, яка розверталася в забороненому місці за Уманню Черкаської області. Протягнув 50 метрів і зупинився

1 вересня близько 17.35 за містом Умань на Черкащині зіткнулися дві автівки. Водій "Деу Нексії" Дмитро Гуртовий розвертався на дорозі, як його у правий бік ударив чорний "Мерседес GL-500" нардепа-"регіонала" Антона Яценка. Гуртовий загинув, троє його пасажирів скалічились. Із "мерседеса" ніхто по допомогу не звертався.

За годину "мерседес" стоїть на місці аварії — на 198-му кілометрі траси Київ — Одеса. Це за 5 км від Умані, поряд з автозаправкою "Лукойл". Після зіткнення джип протягнув "деу" понад 50 м. З "мерседеса" зняті номери, дверцята зачинені, крізь тоновані вікна салону всередині нічого не видно. Зі здавленого легковика рятувальники витягли всіх пасажирів, перед цим розрізали кузов на шматки. Поряд лежать брудні вологі серветки, порожня пляшка з-під пива "Чернігівське", уламки скла. Видно плями крові. На узбіччі чекає евакуатор, п'ять автомобілів ДАІ, сріблястий джип "мітцубісі" секретаря Уманської міської ради Аркадія Рибака. Експерти роблять заміри, усе фіксують у протоколі.

— А чого це ви фотографуєте? — питає Рибак. — Звідки ви дізналися про аварію? Краще вам тут нічого не фотографувати.

За мить підходить інспектор ДАІ. Розповідає, як і де сталося зіткнення, але просить на нього не посилатися. Мовляв, офіційна інформація буде завтра.

Автомобілі ДАІ роз'їжджаються. Залишаються лише побиті машини, джип секретаря міської ради та одна машина ДАІ. З Аркадієм Рибаком спілкується охоронець народного депутата — брюнет у чорній тенісці та брюках. Дати інформацію журналісту відмовляються.

За півгодини в інтернеті з'являється інформація, що за кермом "мерседеса" був Антон Яценко. Пасажирка "деу" — у комі.

Уранці намагаюся дізнатись офіційну інформацію про аварію. У Державтоінспекції нічого не кажуть, відправляють до начальника. Той відмовляється говорити. Так само аварію не коментує головлікар Уманської міської лікарні, куди відвезли потерпілих. Прес-секретар обласного управління ДАІ Володимир Ліщенко каже, що він — у відпустці. Згодом передзвонює. Говорить, що "мерседес" — не нардепа, а його дружини, й обох на місці аварії не було. За кермом сидів їхній водій.

2 вересня близько 11.10 на мобільний дзвонить Антон Яценко, народний депутат і кандидат у виборчому окрузі №200. Звинувачує в поширенні неправомірної інформації. Каже, що його на місці аварії не було.

У неділю по обіді спочатку прес-служба народного депутата, а потім і міліція говорять, що Яценко не причетний до аварії. Він у той час перебував на нараді. Джипом керував водій Сергій Гавриленко, він був тверезий.

— Власниця джипа — моя сестра, — каже Антон Яценко 3 вересня. — Ним їхав водій, сам.

Зараз ви читаєте новину «"Мерседес" народного депутата вбив чоловіка й покалічив трьох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути