вівторок, 26 березня 2019 07:55

Маршрутка збила трьох жінок
3

Марина Поліщук отримала травму голови та перелом кісток тазу
Фото: www.facebook.com
Юлія Калиновська має численні забої голови. Наступного дня після аварії її виписали з реанімації та відправили на стаціонарне лікування
Аліну Безсонну протягло під автобусом майже 50 метрів. У неї численні травми голови та переломи кісток тазу

Шевченківський районний суд Києва 23 березня відправив під домашній арешт 35-річного Володимира Мазура. Водій столичного маршрутки №155 проїхав на червоний сигнал світлофора на перехресті вулиць Олени Теліги та Академіка Щусєва поблизу метро Дорогожичі. Збив двох сестер: 31-річну Марину Поліщук та 39-річну Юлію Калиновську. Третю постраждалу 35-річну Аліну Безсонну машина протягла майже 50 м.

— Автобус мчал на высокой скорости, буквально в сантиметрах пролетел от машин, которые уже ехали на свой зеленый сигнал. Женщин снесло в секунду, две отлетели, а третья, наверное, за кардан зацепилась. Ее тянул, пока не остановился. На дороге оставались кровавые следы, — розповідає свідок Микола, 41 рік. Прізвища не називає. — Люди, які були на перехресті — кинулися до автобуса. Одні — бити водія, інші — витягати потерпілу.

Картина страшна — суцільне місиво. Жінка була непритомна. Повз "швидка" їхала, везла хворого в лікарню. Може і проти правил, але зупинилися і найважчу постраждалу забрали.

Стан Аліни Безсонної стабільно тяжкий, вона не опритомніла.

— У потерпілої травми черепа, забій головного мозку, забій легенів і перелом тазу, — каже 59-річний Ігор Малиш, завідувач відділення реанімації лікарні швидкої допомоги. — Стан тяжкий, жінка на штучній вентиляції легенів. Робити якісь прогнози поки що рано.

Аліна з чоловіком Олександром переїхали до Києва з Білгород-Дністровська на Одещині близько двох років тому. Виховують двох синів — 11-річного Данила і 3-річного Якова. Старший — хворий на аутизм, потребує особливого догляду. Переїхати зважилися заради нього. Аліна працювала в ІТ-відділі одного з банків, чоловік доглядає за дітьми.

Юлія Калиновська отримала закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, втратила кілька зубів. Разом із сестрою перебувають у міській клінічній лікарні №17.

— Усе, що пам'ятаю, ми переходили на зелене світло. Тільки ступили на дорогу, кілька кроків — і удар. Далі — провал, — розповідає Юлія. — Прийшла до тями у "швидкій". Я істерично шукала сестру. Кричала, що мушу знати, де вона, бо ми разом поверталися з роботи.

Марина отримала черепно-мозкову травму та множинні переломи кісток тазу.

— Її стан стабільний. Після доби в реанімації перевели в палату, — каже Юрій Неділя з лікарні №17. — Загрози життю немає і поки що не потребує оперативного втручання. Робимо все можливе, аби змогла ходити.

Водій Володимир Мазур на момент аварії був тверезий. Але нічого не зробив, щоб уникнути наїзду — не застосував аварійний сигнал, не сигналив, за версією слідства.

В автобуса відмовили гальма, тому не міг зупинитися, каже.

— Бачив, що світлофор уже загорівся червоним. По тормозах — машина не зупиняється, — розповів у суді Володимир Мазур. — Ще раз по гальмах — ще швидше поїхав. Тормозив ручником (ручне гальмо. — ГПУ), коли вже перелетів перехрестя.

Версію Мазура перевіряють експерти. Призначили дослідження технічного стану автомобіля.

У лютому Володимир Мазур мав штраф через несвоєчасне проходження технічного огляду транспорт, за неофіційними даними. Якщо його вина в аварії буде доведена — можуть ув'язнити на вісім років.

Поліцейські задавили жінку

19 березня на перехресті вулиць Олени Теліги і Щусєва водій "Шеврове" на швидкості 160 км/год протаранив три машини. Спочатку врізався у "Фіат" і "Мітцубісі", а потім в автобус "Богдан" із пасажирами. Травмувалися п'ятеро людей.

Торік 24 червня в аварії на цьому ж перехресті загинули двоє. Водій "Рено" врізався в другий автомобіль, людей викинуло на тротуар.

Два роки тому екіпаж патрульної поліції задавив 58-річну жінку, яка на червоне світло перебігала дорогу.

Чоловік повісився у квітковому кіоску

28-річний чоловік повісився в квітковому кіоску на перетині вул. Олени Теліги й Академіка Щусєва. В поліцію надійшов виклик про зникнення чоловіка, який працював у цілодобовому квітковому магазині.

Патрульні побачили закритий кіоск і мертвого чоловіка всередині. Поряд із тілом виявили записку з текстом: "Вибачте, що підвів".

Власниця магазину розповіла, що в загиблого були проблеми. Він узяв товар у борг. Йому погрожували вбивством, якщо він не поверне потрібну суму. І за день до інциденту він сказав їй: "Завтра я повішуся".

Зараз ви читаєте новину «Маршрутка збила трьох жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути