Ексклюзиви
середа, 23 листопада 2011 06:00

Квартиру Наталії Мулаєвої видурили рієлтори

Автор: Фото: Тетяна САРАХАН
  Вінничанка Наталія Мулаєва з кішкою Марусею у своїй двокімнатній квартирі №77 по провулку Карла Маркса, 12. Згідно з документами, помешкання їй не належить
Вінничанка Наталія Мулаєва з кішкою Марусею у своїй двокімнатній квартирі №77 по провулку Карла Маркса, 12. Згідно з документами, помешкання їй не належить

У 43-річної вінничанки Наталії Мулаєвої рієлтори видурили двокімнатну квартиру. Змусили написати довіреність, вкрали документи і продали. Нова власниця через суд вимагає виселити Наталію. 1 листопада судові виконавці намагалися виконати рішення.

— Бачимо, шось не те, зібрали всіх, аби заступитися за Наталію, — згадує сусідка Галина Іванушко. — Усі ці квартири видавали воєнним. Говоримо, Наталія — дочка воєнного. 4 години обороняли. Була ця нова власниця. Питаюся її: "Не стидно буде тут жити?". А вона: "Я и не собираюсь. Завтра эту квартиру продам".

Сусіди відстояли помешкання. Виконання рішення відклали.

Наталія Мулаєва запрошує до квартири на першому поверсі. Кімнати відремонтовані. У вітальні в целофановому пакеті складені речі та шкіряні чоботи. У разі примусового виселення решту вивозити не дозволяють. Їх описують, колишня власниця може забрати лише згодом. Наталія Мулаєва живе з чоловіком 28-річним Сергієм Довжиком. Не розписані. Працюють на ринку.

— Цю квартиру получав мій батько Ілля, — розповідає Наталія. — Я її успадкувала, приватизувала. Цим усім займалися рієлтори Сергій Третяк та Євген Воловий з міста Кривий Ріг Дніпропетровської області. Сначала обманули Сірьожу. Забрали його квартіру і продали. Потім на мене вийшли. Узнали, що я одинока, приписана одна, дітей не маю. Торік ми з Сірожою були по справах у Кривому Розі. То вони закрили мене на заправці. Вимагали написати їм довіреність на свою квартиру взамін на те, що проти Сірожі не порушать кримінальної справи. Казали, що Сірожина сестра Наташа подала до міліції заяву, наче він її побив. Я знаю, що це все брехня. Тоді, кажуть, ти будеш соучасніцею. Угрожали. Написала, аби хоч живою випустили.

Наталія написала довіреність на ім'я Валентини Чубар. Наступного дня рієлтори зайшли до квартири. Там була Лідія Довжик, свекруха Наталії.

— Свекруха відкрила їм двері. Вони її обдурили. Сказали, що я попросила її їхати до Кривого Рогу. Дали білета. Насправді ж украли документи і швидко оформили продаж. Коли я повернулася та пішла в міліцію, там обмовилися, що збиралися шукати мій труп.

Згідно з договором купівлі-продажу двокімнатну квартиру продали за $17 тис. У той час її ринкова вартість становила щонайменше $38 тис. Під час укладання угоди рієлтори зробили помилку — замість пров. Карла Маркса, 12, кв. 77 написали просп. Карла Маркса, 12, кв. 77. Такої адреси у місті не існує.

— Тут багато деталей, на які мали б звернути увагу покупці, — каже вінницький юрист Сергій Іскра. — По-перше, не існуюча адреса. По-друге, ціна значно нижча ринкової.

Наталія Мулаєва подала позов до суду. Вимагає визнати купівлю-продаж недійсним. На суді Валентина Чубар зізналася, що Наталію ніколи не бачила.

Сергій Третяк переховується, змінив квартиру, номер телефону. Євгена Волового міліціонери лише раз викликали на допит і відпустили.

Зараз ви читаєте новину «Квартиру Наталії Мулаєвої видурили рієлтори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути