Ексклюзиви
четвер, 26 листопада 2009 05:07

Книжку Олеся Ульяненка дозволили продавати

Окружний адміністративний суд Києва визнав роман Олеся Ульяненка "Жінка його мрії" таким, що не містить порнографії. Книжку повернуть на прилавки.

2 лютого Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі ухвалила рішення, що "Жінка його мрії" — це порнографічна продукція, бо там чимало еротичних сцен. Книжку вилучили з продажу. Письменник подав до суду, вимагав скасувати рішення. Процес тривав дев"ять місяців.

— Я нічого не вигадую, пишу про те, що відбувається насправді, — каже Ульяненко. — У багатьох письменників еротики ще більше. Тоді Нацкомісії треба забороняти Шевченка і Шекспіра. За образами головних героїв мого роману стоять реальні люди. Хоч є й дещо домислене. "Жінка його мрії" — містичний трилер про майбутнє. Писав його 2006 року. Рішення комісії підписала експерт Варвара Ковальська. У неї нема філологічної освіти, а вона виносить рішення, які стосуються літератури. Їй хтось заплатив, щоб вона заборонила мій роман. Якийсь депутат-педофіл побачив себе у цій книжці. Мене могли засудити на сім років за поширення порнографії. Відшкодувати моральних збитків не вимагав, бо суд затягнувся би не на один рік, а здоров"я у мене більше на це немає.

Роман вийшов у харківському видавництві "Клуб сімейного дозвілля" двома накладами — 7 і 3 тис. примірників. До заборони книжку продавали за 22 грн. Скоро вона знову надійде у продаж.

— Заборона книжки зробила мені гарну рекламу. "Жінку його мрії" за два дні розгребуть, — переконаний Ульяненко. — Видавництва самі проситимуть, щоб я дав дозвіл на перевидання. Василь Костицький (голова експертної комісії. — "ГПУ") вранці подзвонив мені. Каже, треба поставити підписи у якихось документах. Якщо ще почне щось видумувати, я йому голову відірву.

У грудні вийде новий роман Ульяненка "Там, де південь".

Зараз ви читаєте новину «Книжку Олеся Ульяненка дозволили продавати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути