пʼятниця, 08 листопада 2019 07:30

Кирила Тлявова застрелив інспектор поліції

Автор: FACEBOOK.COM.COM/ТЕТЯНИ ТЛЯВОВОЇ
  5-річний Кирило Тлявов із Переяслава на Київщині помер у лікарні від поранення голови. Винного в його смерті встановлювали п’ять місяців
5-річний Кирило Тлявов із Переяслава на Київщині помер у лікарні від поранення голови. Винного в його смерті встановлювали п’ять місяців

Смертельний постріл у 5-річного Кирила Тлявова з Переяслав-Хмельницького на Київщині здійснив працівник патрульної поліції 31-річний Іван Приходько. Про це розповів директор Державного бюро розслідувань Роман Труба, 45 років. Слідство у справі тривало п'ять місяців.

Приходько разом із колегою 42-річним Володимиром Петровцем, його сином 16-річним Станіславом і товаришем Дмитром Кривошеєм, 26 років, у неробочий час стріляли по бляшанках на подвір'ї вдень 31 травня. Кирило Тлявов жив неподалік, грався біля свого двору. Одна з випущених куль влучила дитині в голову. Хлопця намагалися врятувати столичні лікарі, але за чотири дні він помер.

Іван Приходько за профе­сією — слюсар. Після армії пішов працювати в Державну автоінспекцію. З 2015-го був коман­диром відділення взводу в роті столичної поліції №5. За рік його звільнили за невідповідність. Наступного дня відновили рішенням Окружного адміністративного суду Києва на посаді інспектора поліції.

За час розслідування слідчі провели 20 експертиз, дев'ять оглядів місця події, 53 допити свідків і підозрюваних. Отримали записи з усіх камер відеоспостереження та відтворили повну хронологію подій.

— Підозрювані того дня випивали. Заздалегідь домовилися постріляти по мішенях із вогнепальної зброї, — розповідає Роман Труба. — Зброя та кулі 5,6 міліметра належали інспектору поліції. За 80 мет­рів від них гуляли четверо дітей. Один із яких — 5-річний Кирило. О 15:36 інспектор вистрілив по мішені. Куля пролетіла 52 метри. Влучила в камінь, зрикошетила. Пролетіла ще 33 метри й потрапила в голову хлопчика.

Зброю, з якої стріляли, не знайшли.

Головному підозрюваному змінено підозру з "умисного вбивства" на "вбивство, вчинене з необережності". За це передбачено замість 15 — до п'яти років обмеження чи позбавлення волі.

Також Приходька разом з іншими фігурантами справи звинувачують у хуліганстві та незаконному поводженні зі зброєю. За це їх можуть ув'язнити на сім років.

Зараз ви читаєте новину «Кирила Тлявова застрелив інспектор поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути