Ексклюзиви
четвер, 05 лютого 2009 19:46

Із музею викрали 17 картин

У ніч на 1 лютого до Музею образотворчого мистецтва ім. Йосипа Буханчука, що в селі Кмитів Коростишівського району Житомирщини, вдерлися злодії. Із виставкової зали вкрали 17 картин українських і радянських художників.

— Зникнення картин ми побачили вранці, — каже директор закладу Віктор Бойко, 68 років. — Злодюги вдерлися через вікно, витягли ґрати. Рами покидали в дворі.

До музею приїхали міліціонери. Опитали сторожа.

— У музеї не було ні відеоспостереження, ні сигналізації, ні тривожної кнопки, — каже 40-річний Валерій Фільо з обласної міліції. — Удень його охороняють самі працівники, вночі — 64-річний охоронець. Він пояснив, що нічого не чув і не бачив.

Найціннішими з викрадених картин вважають серію Тетяни Яблонської "Інтер"єри Полісся" з чотирьох полотен. Загалом 17 робіт оцінюють у понад 100 тис. грн.

Вибите вікно виходить у двір будівельного товариства "Кмитівський майстер". Сторож не мав можливості подивитися у його двір.

Правоохоронці шукають нападників. Їм загрожує до шести років позбавлення волі.

Музей у Кмитові заснував Йосип Буханчук, працівник Ленінградської академії мистецтв ім. Іллі Рєпіна. Він передав до фондів 700 полотен із власної колекції.

Нині колекція закладу становить майже 3000 оригінальних творів живопису, графіки, скульптури, декоративно-прикладного мистецтва. Експонати демонструють у 10 залах на площі 1500 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «Із музею викрали 17 картин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути