вівторок, 06 серпня 2013 05:00

Євген Дрижак в ізоляторі кинув курити

Автор: фото з архіву Юлії Ткачук
  Юлія Ткачук півтора року зустрічається з капітаном міліції Євгеном Дрижаком. Познайомилися у Врадіївці, де працювала помічником юриста
Юлія Ткачук півтора року зустрічається з капітаном міліції Євгеном Дрижаком. Познайомилися у Врадіївці, де працювала помічником юриста

Капітан Врадіївського райвідділку міліції 27-річний Євген Дрижак від 2 липня перебуває у Миколаївському слідчому ізоляторі. Його, а також лейтенанта Дмитра Поліщука і таксиста Сергія Рабіненка звинувачують у побитті та зґвалтуванні продавщиці 29-річної Ірини Крашкової. Термін арешту Дрижака спливає 15 серпня.

— В изоляторе Женя один, к нему пускают только адвоката, — каже 24-річна Юлія Ткачук, дівчина Євгена. — Мы передаем ему чай, кофе, сахар, макароны, быстрорастворимые супы, мыло, стиральный порошок, станки для бритья. Недавно попросил не носить сигарет — он бросил курить.

Юлія родом із Кривоозерського району Миколаївщини — сусіднього з Врадіївським. Кілька років працювала у Врадіївці помічником юриста. Півтора року тому познайомилась із Дрижаком, почали зустрічатися. Торік переїхала до Одеси, влаштувалася продавщицею. Восени 2013-го вона та Євген планували одружитися.

— Я часто їздила у Врадіївку, Женя завжди зустрічав із квітами, — продовжує. — Навіть якщо не мав грошей на троянди, приносив якісь польові. Зідзвонювались по кілька разів на день. Женя — неконфліктний, у нього багато друзів. Правда, зараз дехто перестав спілкуватися.

Про роботу розповідав?

— Мало. Казав, у нього сірі міліцейські будні. Прізвищ Поліщук чи Рабіненко я ніколи не чула.

Пам'ятаєте 27 червня, коли сталося зґвалтування?

— Напередодні у подруги був день народження. Усі прийшли парами, а я сама, бо Женя не зміг приїхати, він мав чергувати. Я дзвонила йому ввечері. Говорив, що сидить із хлопцями, у щось грають. Довго говорили. Десь в 11-й вечора попрощались. А вранці мені сказали, що вночі зґвалтували Іру, і вона вказує на Женю. Я зразу його набрала. Він засміявся: "Ти можеш собі уявити, щоб я когось бив чи ґвалтував?"

Ви конфліктували з Іриною Крашковою?

— Так, років чотири тому. Вона потай зустрічалася з моїм батьком. Я кілька разів хотіла з нею поговорити, але вона грубіянила. Ми не сприймали її як загрозу для родини. Тато з мамою життя прожили, серйозно до тих стосунків він не ставився. Але це все в минулому.

Що було 2 липня?

— Женю затримали на мій день народження. Я приїхала у Врадіївку напередодні. Женя дзвонив і розказував, що у них там твориться. Увечері прийшов до мене стомлений. Я пропонувала поїхати в Одесу, відволіктися. Він погодився. А наступного дня йому зателефонували з прокуратури, сказали явитися. Поїхав — і я більше його не бачила.

Цікавитеся розслідуванням?

— Так. Детектор показав, що Женя і Діма нікого не били й не ґвалтували. А Іра відмовилася його проходити. Недавно було відтворення. Вона ніяк не могла показати місця, де її вкидали у машину, де силували. На всі запитання — "не знаю", "не помню".

У Євгена є алібі?

— Тієї ночі Женя не покидав райвідділ, і це можуть підтвердити 13 людей: четверо колег, черговий екіпаж ДАІ, який привозив правопорушника, той правопорушник, інші. Адвокат просив суддю допитати свідків, але суд відхилив клопотання. Ми взяли у мобільного оператора схему переміщення Женіного телефону — вночі він не виходив із відділку.

"Немає жодних аналізів, що підтвердили б зґвалтування"

— Ми вже місяць Жені не бачили. Ні поговорити, ні хоча б на секундочку глянути. Може, його там убивають, — каже 55-річна Марія Дрижак, мати капітана Врадіївського райвідділу міліції 27-річного Євгена Дрижака, звинуваченого в побитті і зґвалтуванні продавщиці Ірини Крашкової. — Нещодавно хотіли оскаржити затримання у прокуратурі, але нас туди не пустили.

Марія Іванівна із чоловіком 56-річним Дмитром Олексійовичем вісім років працюють у Росії будівельниками. Їхній старший син 30-річний Олексій живе в Одесі. Із початку липня Дрижаки не покидають Врадіївку.

— Ця справа сфальсифікована, — продовжує жінка. — Немає жодних аналізів, що підтвердили б зґвалтування. Лікар, яка оглядала Крашкову першою, каже, що слідів немає. Суд не приймає до уваги свідків Женіного алібі. Від їхніх свідчень відмовився особисто прокурор. Хіба це справедливий суд? Крім Жені, ні за що арештували замначальника Врадіївської міліції Михайла Кудринського. Сьогодні йому виповнюється 30 років, то навіть не дозволили із жінкою побачитися. До нас щодня ходять односельці. Розуміють, наскільки Крашкова їх обдурила, вигадавши це зґвалтування. Кажуть, що готові в Київ, відстоювати честь Жені й інших. Тільки цього разу це буде справжня хода врадіївців.

Ірина МУСАЄВА

Зараз ви читаєте новину «Євген Дрижак в ізоляторі кинув курити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути