пʼятниця, 19 жовтня 2018 07:00

Олена Зайцева не змогла дійти до зали суду

Підозрювана в скоєнні масштабної аварії в Харкові 21-річна Олена Зайцева поскаржилася на здоров'я в суді 16 жовтня. Мала високий тиск, судоми та не відчувала ніг, за її словами. Не змогла дійти до зали засідань із конвойної кімнати. До суду двічі викликали "швидку".

— Ще від минулого засідання, 9 жовтня, у неї щодня стаються напади. Медчастина СІЗО не дає нам довідок про стан здоров'я Олени. Яку допомогу їй надають, теж не знаємо. Наполягаємо на госпіталізації та лікуванні, — каже одна з адвокатів Зайцевої Юлія Козир.

Аварія сталася 18 жовтня торік. На перехресті вул. Сумської та Мечникова "Лексус" Олени Зайцевої зіткнувся із "Фольксваґеном Туарег" другого підозрюваного 49-річного Геннадія Дронова. Від удару її авто відкинуло в натовп. Шестеро людей загинули, п'ятеро скалічилися.

У госпіталізації Зайцевій відмовили. На засіданнях може бути присутня без медичного супроводу. Така довідка надійшла зі слідчого ізолятора, повідомив суддя Віктор Попрас.

Суд за клопотанням 33-річного Сергія Перепелиці, захисника Дронова, вирішив переглянути результати комплексної експертизи. Адвокат заявив, що не довіряє її результатам, бо проведена з порушеннями. Це може зайняти два-три тижні.

Адвокат потерпілих 40-річна Лариса Матвєєва звернулася до представництва компанії "Лексус" в Україні. Прохала встановити швидкість під час спрацьовування подушок безпеки і за 5 с до цього. Там відмовили. Не мають технічної можливості, пояснили.

Наступне засідання у справі відбудеться 24 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Олена Зайцева не змогла дійти до зали суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути