вівторок, 27 березня 2018 00:10

Дворічний Максим Шеверя помер з голоду

19 березня в селі Дротинці Виноградівського району на Закарпатті знайшли мертвим Максима Шеверю, 2 роки 10 місяців. Помер від голоду. Його із сестрою 5-річною Кариною на кілька днів без їжі залишила мати 26-річна Інна Шеверя. Батько Денис Ловас, 30 років, був на заробітках у Стеблівці Хустського району.

— Чоловік поїхав з дому 7 березня. Ввечері 19-го подзвонив знайомому, попросив подивитися на дітей. Він і знайшов хлопчика мертвим у ліжку, — розповідає сільський голова Дротинців Михайло Ярема, 37 років. — Думали, помер від переохолодження, бо в хаті не топилося. Але заключення показало, що від голоду. Сусіди кажуть, Каринка ходила селом і випрошувала їжу в сусідів. Щось і братику приносила. Він мав вади розвитку. Ще не ходив.

Інна Шеверя родом із ­сусіднього села Букове. Із Денисом живуть шість років, офіційно не одружені. Мешкають у хаті батьків чоловіка.

— Денис звідки може — гроші додому волоче. Не сильний спеціаліст, але старається. Ходить по будівництвах у підсобники. Якось із циганами в Росію їздив, — додає сільський голова. — Інна ніде не працювала, була в декреті. Получає гроші на дітей і як одинока мама. В гульки недавно вдарилася. Як тільки зійшлися з Денисом, була нормальна сім'я. Жили з його батьками й бабою. 2014-го померла мати, через рік батько, слідом — баба. Інна почала випивати. З дому йшла на кілька днів. Тут ще її подружки в село попереїжджали, появилося з ким гуляти. Я написав розпорядження головному лікареві обстежити дітей. Місяць тому медсестра в них була. Казала, обоє нормально почувалися. Продукти були. Де зараз Інна, ніхто не знає. Навіть на похорон сина не прийшла.

5-річну Карину Шеверю обстежили лікарі. Її стан задовільний. Максима поховали 23 березня. Поліцейські відкрили кримінальне провадження за злісне невиконання батьківських обов'язків.

Зараз ви читаєте новину «Дворічний Максим Шеверя помер з голоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути