Ексклюзиви
четвер, 26 січня 2012 05:45

Двоє міліціонерів обікрали вчителя

Сержанти міліції 39-річний Іван Вакула та 26-річний Олег Сачко з райцентру Мукачеве Закарпаття обікрали вчителя математики Андріана Опачка, 34 роки. За це отримали по п'ять років в'язниці з конфіскацією майна. Такий вирок виніс Апеляційний суд області.

Андріан Опачко — ужгородець, веде математичний гурток в обласному Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді.

— На торішній Святвечір їздив до тітки у Мукачеве, — згадує Андріан Опачко. — Погостював і пізно ввечері вертався додому. На автовокзалі квитків не було, пішов на залізничний. Електричка до Ужгорода відправлялася після півночі. Купив білет, сів у залі очікування. Витягнув воду, вона була у пластмасовій пляшці від пива. Я завжди п'ю джерельну воду, набираю її у центрі міста. Тільки надпив, підходять двоє сержантів: "Розпиваєте спиртне у громадському місці". Це ж вода, кажу. Але вони не слухали, влаштували обшук. Витягли гаманець. Там було 10 гривень і зарплатна карточка. Почали звинувачувати, що карточку я вкрав. Щоб довести, що вона моя, підійшов до банкомата і зняв 50 гривень. Вони підгледіли код.

Сержанти склали на Андріана адміністративний протокол за розпивання алкоголю у громадському місці. Опачко його не підписав.

— Тоді один з них вхопив картку та вибіг у сусідню залу до банкомата. Я спитав, куди він. Але почув: "Стояти на місці!" Потім віддали мені гаманець і я поїхав до Ужгорода.

Дорогою додому Андріан помітив, що картка зникла.

— Зайшов до банку, попросив заблокувати. Касирка перевірила рахунок, там із 956 гривень залишилося 16. Я попросив показати, хто знімав гроші. На відеозаписі з камери банкомата побачив сержантів.

Андріан написав заяву до обласної міліції. Там порушили кримінальну справу проти сержантів. Слідчі виявили, що вони двічі знімали гроші у банкоматах — на вокзалі 200 грн і в центрі міста 740 грн.

— 14 січня до мене підійшов начальник цих сержантів. Дав 1300 гривень. Казав, що це й моральна компенсація. Просив забрати заяву. Мовляв, сержантів звільнили. Але слідство пішло.

— Навіть після пред'явлення доказів підслідні намагалися викрутитися, — каже транспортний прокурор Закарпаття Ігор Сехін. — То казали, що чоловік сам їх попросив зняти гроші, то — що знайшли картку, а пін-код угадали.

Мукачівський міський суд Закарпаття визнав винними Івана Вакулу та Олега Сачка у крадіжці і зловживанні владою. Міліціонери оскаржили вирок, однак Апеляційний суд залишив його в силі. Після відбування покарання вони два роки не зможуть працювати в міліції.

— Це дуже суворий вирок, — вважає Андріан Опачко. — Я просив суд пом'якшити, дати умовно.

Лейтенант зняв гроші з чужої картки

12 січня у селищі Оржиця Полтавської області районна прокуратура порушила кримінальну справу проти лейтенанта місцевого райвідділу міліції. Кількома днями раніше він зняв 1,4 тис. грн з чужої банківської картки.

— Лейтенант знайшов гаманець на вулиці. Розвернув його, й оттуда випала картка з листочком з пін-кодом, — говорить Максим Горковенко, прокурор Оржицького району. — Він пішов до банкомата "Приватбанку" і зняв гроші. Його затримали завдяки камерам відеоспостереження.

Міліціонер чекає завершення слідства на підписці про невиїзд.

 

Зараз ви читаєте новину «Двоє міліціонерів обікрали вчителя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути