пʼятниця, 18 жовтня 2019 07:00

Директор інтернату відправляв вихованців будувати церкву

61-річного Івана Дем'яненка на два місяці арештував Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя 12 жовтня. Директора школи-інтернату з дошкільним відділенням "Надія" в районному центрі Приазовське підозрюють у торгівлі вихованцями. Призначили можливу заставу 960 тис. грн.

10 жовтня Дем'яненка арештували при отриманні 1 тис. грн за чотирьох хлопців віком до 14 років. Вони нібито мали працювати на будівництві.

— Директор змушував вихованців виконувати важку роботу на приватних об'єктах, — говорить Сергій Землянський із обласної поліції. — Підлітки також працювали в теплицях і на будівництві у церкві.

За відмову чи погану поведінку дітей садили в ізолятор.

— Сказали, що треба попрацювати — я згодився. Раніше їздили на інші будівництва, в теплиці. Копали там, збирали врожай, — розповідає один із вихованців. — Якщо не слухаєшся у школі, відмовляєшся працювати — в ізолятор. Це закрита кімната, де замість туалету — відро. Їсти по мінімуму давали.

У інтернаті живуть 40 дітей.

— Усі мають батьків. Навчаються в нас, бо сім'ї опинилися у складних обставинах, — каже Світлана Червонченко, колега Дем'яненка. — Іван Олександрович — віруюча людина. Усі звинувачення неправдиві. Застава, яку призначили — непідйомна. Чекатимемо апеляцію.

Дем'яненко за сумісництвом — пастор баптистської церкви. Гроші, з якими його затримали, — пожертва для інтернату, кажуть друзі.

— У серпні до Івана Олександровича звернувся житель Запоріжжя. Сказав, що бажає переїхати жити у Приазовське й купити там будинок. Неодноразово пропонував допомогу інтернату. Увечері 9 жовтня цей чоловік попросив розвантажити особисті речі. Четверо хлопчиків погодилися, — розповідає Яна Ємченко, знайома Дем'яненка. — Наступного дня чоловік приїхав і пропонував директору гроші. Він відмовився. Тоді той сказав, що це буде пожертва для інтернату. Директор не встиг донести гроші до бухгалтерії.

Якщо провину педагога доведуть — можуть ув'язнити на 15 років із конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «Директор інтернату відправляв вихованців будувати церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути