Ексклюзиви
неділя, 23 липня 2006 16:39

Дітей у дитсадку заразили дизентерією

17 дітей із високою температурою та болями в животі потрапили до інфекційного відділення Белогорської міської лікарні, що в Криму. 4-річну Валентину Зобніну, 3-річного Івана Самбура та ще кільканадцятьох малюків від 2 до 4 років госпіталізували з діагнозом "дизентерія". Усі вони відвідували місцевий дитячий садочок "Берізка".

Після цього випадку міська санітарна епідемічна станція відразу закрила дитсадок. Як саме інфекція потрапила до дітей — нині невідомо. Попередня версія — порушення температури транспортування продуктів. Не виключено і те, що дизентерією малі могли заразитися від одного з працівників дитсадка.

В інфекційному відділенні міської лікарні сказали, що стан дітей стабільний.

— Болі в животі, блювота і висока температура вже зникли. У діток хороший апетит та спокійний сон. Але в лікарні вони перебуватимуть щонайменше десять днів, — розповіла лікар міської лікарні, яка побажала залишитися невідомою.

За фактом зараження дизентерією в дитячому садку прокуратура Кримської республіки 19 липня порушила кримінальну справу за 325-ю статтею Кримінального кодексу України. А батьки потерпілих збираються подати до суду на працівників"Берізки".

Зараз ви читаєте новину «Дітей у дитсадку заразили дизентерією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути