пʼятниця, 02 березня 2018 07:00

"Діти дружно писали доноси, склали петицію"

У 52-й школі Дніпра учні 5-Б підписали петицію проти 11-річного ­Сергія Іванова. Вимагали перевести його до іншого класу.

— До цього класу Сергій перейшов із паралелі у листопаді торік через конфлікти з однолітками. Але ситуація ще більше загострилася. Про цькування дитини дізналися з соцмережі. У школі з'ясували, що класний керівник дала новому учню випробувальний термін. Для зауважень завела окремий щоденник. Якщо керівник так ставить ситуацію, то в колективі тебе сприйматимуть як вигнанця, — каже 35-річний Павло Карманов із патрульної поліції Дніпропетровської області.

— Діти дружно писали доноси: Іванов жував жуйку на уроці, побив дівчину. Насправді зачепив однокласницю м'ячем на фізкультурі. Склали проти Сергія петицію. Тицяли йому в обличчя й погрожували. Мама хлопчика зверталася до класного керівника, директора, щоб припинили цькування, — розповідають у департаменті гуманітарної політики Дніпровської міськради.

Правоохоронці провели з п'ятикласниками профілактичне заняття.

— Діти сказали, що написати петицію їм запропонувала класний керівник. ­Поговорили ще й з батьками. Проте ні вони, ні адміністрація школи не визнають проб­леми. Ситуацію сприймають поверхово. Вважають, що діти нічого поганого не зробили, — додає Карманов.

Родина Іванових переїхала до Дніпра з Торецька на Донеччині 2014-го. У 5 років Сергій пережив інсульт. Мати хлопчика — волонтер. Допомагає збирати кошти на потреби АТО.

— В разное время в класс пришли пять новеньких. Все влились в коллектив, только с одним мальчиком были проблемы. Родители помогли детям разобраться и теперь конфликтов не возникает. Сережа же мало общался с классом — сначала месяц на больничном, потом каникулы. Дочь ничего плохого о нем не рассказывала. Разве, что матом ругался. Петицию дети действительно под­писывали. Многие — под давлением одноклассников, — розповідає мати учениці 5-Б, не називається. — Говорять, що ображали Сергія, бо переселенець — неправда. Проблеми з хлопчиком почалися в попередньому класі, але всі шишки посипалися на нас.

У навчальному закладі призначили перевірку. Наталію Улович, яка виконувала обов'язки директора школи, відсторонили від ­посади.

Зараз ви читаєте новину «"Діти дружно писали доноси, склали петицію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути