вівторок, 25 вересня 2018 07:35

"Дід замкнув хату. Сказав, як хтось зайде, він Людку приріже"

Автор: www.zhitomir-online.com
  Юрій Шумінський із села Смолівка Коростишівського району на Житомирщині майже рік мешкав із молодшою на 26 років односельчанкою Людмилою Онікійчук. Обоє були вдівцями
Юрій Шумінський із села Смолівка Коростишівського району на Житомирщині майже рік мешкав із молодшою на 26 років односельчанкою Людмилою Онікійчук. Обоє були вдівцями

— Прибіг до діда, а там два трупи в лєтній кухні. Люда на ліжку лежала. Все лице порізане, кров кругом. Діда спершу не побачив. Потім підняв голову, а він висить. На лаз до горища поклав граблі й прив'язав петлю із шнура, — пригадує 18-річний Володимир Шумінський із села Смолівка Коростишівського району на Житомирщині.

Його дід 63-річний Юрій Шумінський зарізав співмешканку Людмилу Онікійчук, 37 років. Потім скоїв самогубство. Це сталося в ніч на 9 вересня.

— Вони часто сварилися — сходилися, розходилися. Напередодні були на хрестинах. Як повернулися — поскандалили. Сусіди визвали поліцію. Дід замкнув хату. Сказав, як хтось зайде, він Людку приріже, — додає Володимир.

Юрій Шумінський лишив передсмертну записку. У ній просив пробачення. Писав, що у скоєному винен він.

Людмила та Юрій були вдівцями. Зійшлися рік тому. Виховували чотирьох дітей жінки — доньок 17 та 12 років і синів 6 та 3 років.

— Людмила овдовіла два роки тому. Шумінський ще раньше жінку поховав, — розповідає місцева мешканка. Імені просить не вказувати. — Жив сам, помалу хазяйнував. Не пив, закодірувався років 20 тому. Горілку гнав на продаж, треба були гроші. Дочку його, 36-річну Оксанку, давно позбавили материнських прав. Опікувався онуком. Людка випивала. Ходила до діда горілку купувати. Так роззнайомилися і зійшлися. Ревнував її страшно, хоча поводів не давала. Але ж різниця у віці — 26 років! Юрко був запальним, агресивним. Сварилися без кінця. Казав, або в тюрму піде через неї, або в могилу.

Того вечора Людчина донька позвала родичів, бо дід бився. На дітей теж кидався, — продовжує. — Прибігли до двору Шумінського. Просили показати, де Люда. Вивів її за шкірку на веранду і знову забрав у хату. Дітей родичі забрали і повели до баби. Визвали поліцію, але ті нічого не зробили. Наступного дня Юрка і Люду знайшли мертвими.

У поліції підтверджують, що виїжджали на місце перед трагедією. У дім не зайшли, бо без дозволу не мали права.

— Двері ніхто не відчинив. У будинку було тихо, — каже Сергій Данилюк із Коростишівського райвідділу поліції. — Проникнути в житло не могли. Наступного дня там виявили два трупи. На тілі жінки були численні колото-різані рани шиї спереду та ззаду. Чоловік помер від асфіксії.

Зараз ви читаєте новину «"Дід замкнув хату. Сказав, як хтось зайде, він Людку приріже"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути