пʼятниця, 17 вересня 2010 00:54

Чотирирічний Дмитро Молдован спалив брата і бабусю

Автор: фото: ЦГЗ ГУМНС України у Вінницькій області
  Ганна Файдунець кілька разів вдихнула чадного газу й знепритомніла. Тим часом вогонь ширився будинком
Ганна Файдунець кілька разів вдихнула чадного газу й знепритомніла. Тим часом вогонь ширився будинком

56-річна Ганна Файдунець з онуком Юрієм Молдованом, 2 роки, загинула під час пожежі в селі Пасинки Шаргородського району Вінниччини.

— У цій сім"ї всі робили, як бджоли, — розповідає сільський голова 50-річний Петро Баран. — Мають 2 гектари городу, тримають корову, свиней, птицю. Покійна Ганна 33 роки пропрацювала дояркою. За останні два роки тричі переживала мікроінсульт. Після цього довго не могла розмовляти. Через неї дочка Тетяна не переїжджала до міста. Не хотіла матір саму залишати.

25-річна Тетяна Молдован працює медсестрою в хірургічному відділенні райлікарні. З чоловіком Сергієм, 28 років, виховували двох дітей. Жили у хаті восьмеро — ще її баба, батьки і брат Василь. Трикімнатне помешкання обігрівали грубкою.

12 вересня Сергій із тестем працювали в полі. Тетяна з братом Василем доривали бур"ян на городі. Її матір з онуками сиділа в хаті.

Спалахнув батон, який лежав на столі

— Увечері Тетяна мала розтопити в грубі. Підготувала дрова та папір. Дмитро знайшов сірники і тихцем від баби все це підпалив. На підлозі лежав синтетичний палас. Він швидко спалахнув. Хлопчик утік у сусідню кімнату, сховався під одіяло. Бабуся Ганна з Юрком залишилися в кімнаті. Задихнулися за 2 хвилини. Щоб знепритомніти, людині досить зробити п"ять-шість ковтків диму, — розповідає рятувальник Володимир Черних, 27 років.

Вогонь перекинувся на старе крісло, ліжко, стіл із банками, тюль. Спалахнув і батон, який лежав на столі.

— Першим дим помітив Василь. Із Тетяною підбігли до хати, та вхідні двері були закриті зсередини. Тоді розбив вікно, вскочив у хату. Передав сестрі наляканого Дмитрика. Свою матір знайшов мертвою і сильно обгорілою. Вона накрила собою Юрка. Той іще дихав, — додає рятувальник В"ячеслав Барановський, 29 років.

На пожежу збіглися сусіди, почали гасити водою з криниці. Хлопчика повезли до лікарні. Дорогою він помер у матері на руках.

14 вересня загиблих поховали.

Зараз ви читаєте новину «Чотирирічний Дмитро Молдован спалив брата і бабусю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути