пʼятниця, 14 жовтня 2011 05:00

Будинок депутата-"бютівця" обшукувала сотня спецназівців

Автор: фото: Ростислав Мисюкевич
  На березі річки Роставиця у селі Буки Сквирського району стоїть маєток родини Суслових. Праворуч — триповерховий будинок з вежами, його обшукали правоохоронці. Народного депутата Євгена Суслова у дім не пустили
На березі річки Роставиця у селі Буки Сквирського району стоїть маєток родини Суслових. Праворуч — триповерховий будинок з вежами, його обшукали правоохоронці. Народного депутата Євгена Суслова у дім не пустили

У середу, 12 жовтня, в селі Буки Сквирського району на Київщині правоохоронці обшукали будинок батьків "бютівця", лідера "Батьківщини молодої" Євгена Суслова. З якою кримінальною справою це пов'язано, народному депутатові не повідомили.

— Близько 9.00 з фастівського, білоцерківського і сквирського напрямків в теченії 5 мінут понаїхали десь машин 50. Джипи, буси. Тоніроване все. Перекрили в'їзди-виїзди. Привезли десь до сотні людей, тільки спецпідрозділу "Сокіл" чоловік 50. Тут все чорне від них було. Показали постанову суду про обшук. Я сказав, що це власність народного депутата і їх не пущу на територію. Вони сказали, що їм по хер это всьо, — розповідає начальник охорони 40-річний Сергій. У середу він сидить у приміщенні охорони біля воріт до будинку Суслових. — Охранніка поставили до стєнки, заломали руки, вивернули все з карманів, забрали ключі. У мене відібрали мобільний, бо я знімав на камеру. А машини круті. Я даже приятно удівльон, що у нас в МВС є такі.

Сергій говорить, що працювали шість-сім слідчих груп. У кожній — слідчий, експерт та поняті. Зачинені двері спецназівці відчиняли домкратом, кувалдою, ломом та болгаркою.

Одразу за воротами маєтку — міст через річку Роставиця. На багнюці біля кам'яного паркану — сліди від взуття.

— То депутати через паркан перелізали, коли до Євгена приїхали. Їх "Сокіл" у ворота не пустив.

За мостом починається ландшафтний парк, збудований коштом Івана Суслова, батька народного депутата. Ростуть ялини, розбиті альпійські гірки. Є міні-зоопарк з левом і чотирма ведмедями. Біля берега два катамарани, катер та два моторні човни. Вхід до парку — безкоштовний. На вихідних тут буває 5–6 тис. відвідувачів. У приміщенні охорони стоїть табличка з тарифами на платні послуги: екскурсія по парку, у звіринець для групи до 10 осіб — 100 грн, 30 хв. прокату катамарана — 50 грн, фото-відеозйомка весілля — 500 грн.

Триповерховий будинок Суслових стоїть трохи далі, на горі. Облицьований каменем, має дві башти. О 16.20 звідти виходить слідча група. Троє чоловіків, на вигляд усім до 30 років. Коментувати ситуацію відмовляються. Сідають до двох машин — зеленого "Ленд Крузера" і сірої "Тойоти Ауріс".

Під час обшуку вдома була мати Євгена Суслова — Наталія Миколаївна. Сина до будинку не пустили.

— Обшукали дім батьків. Приїхали чоловік сто спецпідрозділу, оцепили все. Терорист бін Ладен відпочиває. По надуманій кримінальній справі проводяться обшуки. Маму не випускали з будинку, — розказує телефоном 30-річний Євген Суслов. Говорить швидко, уривками. — Мене годину не пускали у будинок. Я розбив вікно, заліз усередину, бо чув, як мама плакала і кричала. В чому мене звинувачують, не знаю, не сказали. Зараз триває обшук моєї громадської приймальні у місті Сквира.

За сотню метрів від будинку коштом Івана Суслова зводять храм Української православної церкви Київського патріархату.

— Таких наєздів Буки ще не бачили, — підходить до церкви 25-річний отець Артемій. На дерматиновій куртці плями від будівельного розчину. — Я тих "омонівців" з автоматами тільки в кіно бачив. Це все пов'язано з владою. Миколайовичу висунули дві вимоги — церква відходить до Московського патріархату і Женя переходить у "регіони". Тоді, говорять, вас ніхто не трогає. Але Миколайович — людина принципова. Його стріляй, а він на своїх позиціях стоїть.

— Скільки до нього (Івана Суслова. — "ГПУ") обращалися, він нікому не одказував, — розказує продавщиця магазину. Схрещує руки на грудях. Називатися не хоче. — Знаю бабусю, яка просила дві тисячі на операцію на очах. Він гроші дав.

Дорогою йде 58-річний Микола Перебийніс. Похитується, палить цигарку без фільтра.

— Я у нього церкву строїв, — розказує. Язик трохи заплітається. Ніс перебитий. — Вони росчитувалися капітально. Ще й годували ввечері. Те, що було сьогодні, то смєна власті. Януковича власть поміняється — з ним те саме буде.

— За воду він платить за всіх людей, — жінка у светрі, спортивних штанях та калошах стоїть на порозі свого будинку, спирається на паркан. — Війни з людьми у нього, думаю, немає. Він роботу дає. Для села тисяча гривень — це, вважаю, непогано.

— Не знаю, звідки така депеша прийшла, що він усім допомагає, — говорить чоловік у камуфляжній куртці. — За річку на нього сердитий. Річка — общая, а піди з вудочкою, закинь. Отпи**ть можуть. Від їхніх дачів до Чубинецької дамби всьо його. Влітку проти цього подпісі збирали, на суд подавали. Мовчок. Там у Сквирі у них все схвачено. А на роботу чого ж по трудовій не оформляє? Зігнуся, 60 років буде, мене спросять: "Де твій стаж і де твоя срака була? На дядю работал, то йди йому і поклонися".

Зараз ви читаєте новину «Будинок депутата-"бютівця" обшукувала сотня спецназівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути