Ексклюзиви
четвер, 29 грудня 2011 05:15

Браконьєри розстріляли лісників із п'яти рушниць

Семеро лісників Рівненського природного заповідника 13 грудня обходили ліс між селами Вежиця і Старе Село Рокитнівського району. Розбилися на дві групи — троє та четверо. По обіді менша натрапила на браконьєрів.

— Ми побачили вогнище, підійшли, — згадує лісник Сергій Кирилович. — Навколо сиділи шестеро. Побачили нас, схопили рушниці, обступили. Я вистрілив у повітря з пістолета, а вони почали стріляти по нас. Мені аж дух перехопило. Досі не віриться, що нас розстрілювали, як на війні.

Браконьєри з п'яти рушниць розстрілювали лісників з відстані 5 м. 44-річному Миколі Францевичу влучили в пах, 38-річному Сергієві Кириловичу — в серце, у 24-річного Віктора Чуриловича не поцілили. На стрілянину прибігли інші лісники, однак браконьєри втекли. Поранених доправили до райлікарні. Наступного дня Кириловича перевезли до відділення серцево-судинної хірургії обласної лікарні.

— Він отримав серйозне поранення, — каже 43-річний Ігор Велігурський, рентгенолог Рівненського діагностичного центру "Експерт". — Свинцева дробина діаметром 6,2 міліметра влучила в груди, пройшла через легеню і на 7 сантиметрів увійшла у серце. Застряла у міжшлуночковій перегородці. Вона завтовшки десь сантиметр. Кілька міліметрів вбік, і чоловік загинув би за секунди.

Лікарі не планують витягувати шріт. У лісника більше шансів на одужання зі шротинкою, ніж без неї.

— За свою 36-річну практику такого не бачив. Хоча багато людей у війну виживали з осколками в серці, — говорить 61-річний Володимир Антонюк-Кисіль, завідувач відділення серцево-судинної хірургії обласної лікарні. — Зараз головне — не допустити інфікування й запобігти ускладненням.

Хворому не дозволяють підводитися. Його навідують сестра 43-річна Наталія і дружина Аліна, 34 роки, медсестра райлікарні. Кириловичі живуть у райцентрі Сарни, виховують доньку 15-річну Марію та сина Владислава, 12 років.

— Біда на голому місці. Як почула, аж серце похолонуло. Так хвилююся, що душа не на місці, — каже Аліна Кирилович. — Лікарі кажуть: чоловіка врятували документи. У нього в кишені лежало посвідчення в твердій палітурці та дозвіл на зброю. Куля у них влучила, убійна сила зменшилася.

Сергій Кирилович із 1999-го працює інженером з охорони і захисту лісу в Рівненському природному заповіднику. На роботі йому та Францевичу зібрали гроші на лікування. Микола Францевич — батько сімох дітей.

Міліціонери спіймали браконьєрів. Вони із села Переходичі Рокитнівського району.

— Вилучили п'ять рушниць. Зареєстрована була одна. Стріляв 51-річний батько із сином. Їх арештували. Їм загрожує до 15 років в'язниці, — уточнює Геннадій Юрчук з обласної міліції.

Зараз ви читаєте новину «Браконьєри розстріляли лісників із п'яти рушниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути