вівторок, 20 грудня 2011 07:15

Борцеві з браконьєрами проломили череп

На околиці міста Червоноград Львівської області 2 грудня двоє побили 56-річного Володимира Ткачика, голову "Громади рибалок України" на Львівщині.

— Я їхав машиною, виїжджав на головну, — згадує Володимир Ткачик. — Зупинився, щоб пропустити авто. Тут якийсь хлопець відчиняє двері та б'є мене в голову. Я знепритомнів.

Володимиру Петровичу переламали в кількох місцях череп, відбили нирки, забили груди. Він лежить у Червоноградській лікарні.

— Мене врятував чоловік, який проїжджав повз, — продовжує. — На посту ДАІ все розказав міліціонерам. Ті приїхали, коли мене ще били.

— Один хлопець сидів на Володимирі, бив головою об асфальт, — згадує інспектор 43-річний Іван Домошівець. — Інший ногами копав.

Нападників затримали. Їх звинувачують у нападі з метою пограбування.

— Яке там пограбування? — каже постраждалий. — Я на 200 відсотків упевнений, що напад пов'язаний із роботою. Того дня в Червонограді працювала комісія з Київського рибнадзору, яку я викликав. Їхав до них. Заїхав на роботу за речами, бачив біля дороги групу хлопців. За півгодини виїжджав — вони ще стояли, чекали. І якби мене хотіли пограбувати, то забрали б машину або все з кишень. Мене просто били.

Володимир Ткачик 18 років працював шахтарем, тепер на пенсії. Живе в Червонограді з дружиною і 5-річним сином. Старшого 20-річного сина торік задавила машина.

Ткачик — професійний рибалка. Три роки тому очолив "Громаду рибалок України" у Львівській області. Постійно затримували браконьєрів, передавали їх рибінспекторам.

— Із хлопцями затримуємо браконьєрів, а вони дивуються. Кажуть: та ми з рибінспекторами разом ловимо. Половину ми беремо, половину — вони. Чесних і совісних інспекторів просто виживали із роботи. Я писав заяви в міліцію та прокуратуру, викривав корупцію в керівництві рибінспекції. Уперше звернувся в обласну прокуратуру 2009 року. Приїхав у Львів, дав покази на 14 сторінках. Не встиг повернутися додому, як мені дзвонять ті люди, які були вказані свідками. Кажуть: нам погрожують.

Володимир Ткачик скаржився народним депутатам, міністру екології. На Львівщину з перевіркою приїхала комісія.

— Перша комісія була 9 листопада, — каже Володимир Петрович. — Але місцеві царьки не допустили її. 2 грудня була друга, ця вже працювала. Голова сказав, що очікував побачити тут якісь порушення, а побачив настоящий бєспрєдєл. Вони спіймали рятувального катера із сітками і браконьєрами. Ті сказали, що чекають ще рибінспектора, щоб разом бомбить рибу.

Зараз ви читаєте новину «Борцеві з браконьєрами проломили череп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути