пʼятниця, 27 січня 2012 10:24

"Беркутівці" покалічили три родини

Автор: фото: Олександра ЛІСКОНОГ
  Хірург Івано-франківської обласної лікарні Андрій Перчик оглядає львів’янина Ростислава Бульдяка. Його побили в найпрестижнішому закладі відпочинку міста
Хірург Івано-франківської обласної лікарні Андрій Перчик оглядає львів’янина Ростислава Бульдяка. Його побили в найпрестижнішому закладі відпочинку міста

В Івано-франківському центрі відпочинку "Пасаж Гартенбергів" уночі 21 січня "беркутівці" побили три сімейні пари.

Того дня львів'яни 34-річна Оксана і 31-річний Ростислав Бульдяки приїхали в Івано-Франківськ до друзів Сергія й Олександра. Чоловіки мають по дві вищі освіти. Ростислав працює юристом, Олександр — менеджер, Сергій — підприємець.

— Із Ростіком ми дружимо років вісім. Подружилися, коли служили офіцерами у Франківську. Ми були командирами рот в авіаполку. Потім покинули армію, пішли своїми шляхами. Але дружимо сім'ями, часто бачимося, — каже Олександр. Прізвища просить не називати, боїться тиску міліції. — Ростік дуже правильний, принциповий, чесний. В армії через це страждав.

— Ми посиділи у мене вдома, — розповідає 31-річний Сергій. Він теж боїться тиску міліції на свій бізнес. — Вирішили піти посидіти у "Пасаж". Пішли усі шестеро. Ніхто і не думав битися чи дебоширити.

"Пасаж Гартенбергів" — найпрестижніший центр відпочинку в Івано-Франківську. Розташований у центрі міста — у будинку Ігнатія та Давида Гартенбергів, тепер вул. Незалежності, 3. Найбагатші купці міста 1904 року накрили двір між маєтками скляним перекриттям, облаштували там кав'ярні і крамниці.

Кілька років тому "Пасаж Гартенбергів" відреставрували. Там є ресторан, бар, піцерія, кав'ярня, кінотеатр, центр дитячих розваг, нічна дискотека. Скрізь продають алкоголь. Ціни — середні по місту. Кава коштує 12 грн, гамбургер — 10 грн. Городяни кажуть, охоронці часто не пропускають до закладу іноземців. Зокрема тих, які мають темний колір шкіри або розмовляють на івриті.

— Нас теж не пустили. Їм не сподобався мій фейс, — каже Олександр. Він має під 2 м зросту, темне волосся, засмагле обличчя. — Мабуть, подумали, що араб.

— Я попросив пояснити, на підставі якого закону нас не впускають, — розповідає Ростислав. — Після цих слів до нас вийшли двоє "беркутівців". Скрутили Саші руки, оділи наручники. Я знаю, що перечити міліції — кримінал. Не сперечався, підняв руки. То мене кинули об асфальт.

Дружин, які намагалися захистити чоловіків, "беркутівці" відштовхнули.

— Я думала, так б'ють тільки у кіно, — говорить Оксана Бульдяк. — Ростік лежить, а той здоровенний лисий "беркутівець" товче його чоботями. Довкола зібралися зо 20 зівак, але боялися заступитися. Добре, що хоч "швидку" викликали, а то нас повбивали б.

Побитих забрали до лікарень. Діагностували забої внутрішніх органів, переламані носи, гематоми, переломи, вибиті зуби. Зараз Бульдяки знімають побої в обласній судово-медичній експертизі.

— Міліція провини не визнає, — каже Ростислав. — Ті "беркутівці" не вибачилися. Правда, у лікарню приходив їхній начальник Володимир Угринчук, просив владнати конфлікт "по-людськи".

— Я як колишній офіцер його розумію. Він не має відповідати за дебілізм підлеглих, — говорить Олександр. — Але хто відповідатиме за наслідки? Били лежачих, моїй жінці Юлі руку зламали.

Міліціонери з'ясовують деталі бійки.

— Ці шестеро відвідувачів були п'яні, поводилися неадекватно, лаялися. Тому їх і не пускали. Але вони намагалися відкрити двері ногами, — каже 47-річний Василь Гультайчук з обласної міліції. — Працівники "Беркуту", які чергували всередині, вивели їх, але вони спровокували бійку.

Городяни обговорюють бійку, однак бояться свідчити проти працівників міліції.

Зараз ви читаєте новину «"Беркутівці" покалічили три родини ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

114

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути