Ексклюзиви
пʼятниця, 30 грудня 2011 07:00

Ганні Зубавленко приписали вирощування наркотиків

Автор: фото: Євген БОРІСОВ
  Ганна Зубавленко із села Неслухів Кам’янка-Бузького району Львівської області показує яму край свого городу. За нею міліціонери вирвали кілька кущів конопель-самосіву. За це господині загрожує 12 років в’язниці
Ганна Зубавленко із села Неслухів Кам’янка-Бузького району Львівської області показує яму край свого городу. За нею міліціонери вирвали кілька кущів конопель-самосіву. За це господині загрожує 12 років в’язниці

До 12 років в'язниці з конфіскацією майна загрожує 64-річній Ганні Зубавленко із села Неслухів Кам'янка-Бузького району Львівщини. У кінці її городу міліціонери знайшли кущі конопель-самосіву. Звинуватили у вирощуванні наркотичних речовин на продаж.

— У Гані син вроді колись балувався наркотиками, — розказує на зупинці жінка, років 55. — Але то було давно. Він тепер живе з дружиною і дитиною.

Зубавленки львів'яни. Ганна Леонтіївна працювала завідувачем гуртожитку, її чоловік 70-річний Іван Миколайович — водієм на підприємстві "Рембуд", сім років був депутатом Львівської міськради. Мають трьох дітей. 44-річна Світлана з родиною живе у Львові, 40-річний Руслан — у Неслухові, 33-річний Роман на заробітках у Польщі.

1994-го Ганна Зубавленко переїхала до Неслухова доглядати хвору матір. Згодом сюди перебрався чоловік зі старшим сином, міську квартиру залишили дочці. Тримають господарство, вирощують свиней, городину, фрукти. Возять їх на продаж.

Одноповерхова хата Зубавленків за 7 хв. від зупинки. У дворі гавкає пес, бігають кури, стоїть стара вантажівка ГАЗ, трактор, темно-червоні "жигулі" сьомої моделі. Їх син купив у кредит.

— 27 вересня прийшли до нас міліціонери. Шукали якийсь крадений культиватор, — Ганна Леонтіївна в синьому квітчастому халаті йде на город. — Там далі у нас яма, де зимою картоплю зберігаємо. А за нею завжди ці бур'яни росли, там кури шкребуться. Ми тією смердючою травою ще яму обкладали, щоб миші менше лазили. Так іще баба робила. Що то наркотики — не знали.

— Вирвали пару кущів, повкидали в машину, — долучається до розмови син Руслан.

Щодо Ганни Зубавленко порушили кримінальну справу. За місяць викликали до суду.

— 8 листопада сусідка принесла повєстку на 7 число, — продовжує господиня. — 12 листопада почтальйонша віддала другу повєстку, на 10 число. Як я могла попасти, коли вже пізно?

1 грудня її заарештували. Вісім днів тримали у Кам'янка-Бузькому ізоляторі.

— Там брудно, смердить пліснявою, вікно не відкриється, — розповідає Ганна Леонтіївна. — Годували раз на день, гуляти не виводили. Думали, чоловік збере грошей їм заплатити. Як побачили, що нема, розізлилися, поміняли статтю на важчу. Вже кажуть, що я організувала злочинну групу, продавала наркотики у великих розмірах.

Справу розглядає Апеляційний суд Львівської області. Ганна Зубавленко чекає вироку на підписці про невиїзд.

— Я Ганю давно знаю, — говорить сусід Євген Микитин. — Вони нормальні люди, трудящі, мають велику господарку.

Зараз ви читаєте новину «Ганні Зубавленко приписали вирощування наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути