середа, 26 жовтня 2011 00:00

Анатолій Гриценко не закінчував Академію Збройних сил України

Автор: фото з сайта www.most-dnepr.info
  Анатолій Гриценко тричі очолював міністерство оборони України. Зараз його діяльність на посту міністра активно перевіряють. Військова прокуратура знайшла багато порушень
Анатолій Гриценко тричі очолював міністерство оборони України. Зараз його діяльність на посту міністра активно перевіряють. Військова прокуратура знайшла багато порушень

Народний депутат-регіонал Ельбрус Тедеєв зацікавився освітою Анатолія Гриценка — народного депутата-"нунсівця". Він тричі очолював міністерство оборони України: в уряді Юлії Тимошенко, Юрія Єханурова та Віктора Януковича. Потім створив і тепер очолює партію "Громадянська позиція".

Анатолій Гриценко не раз запевняв, що закінчив Академію Збройних сил України. На його персональному сайті в розділі "Освіта" є фотографія свідоцтва. Однак Ельбрус Тедеєв подав запит до Міністерства оборони. Отримав відповідь: "Згідно з архівними даними підполковник Гриценко Анатолій Степанович із 1 вересня по 29 листопада 1995 року проходив навчання на факультеті перепідготовки й підвищення кваліфікації Академії Збройних Сил України за спеціальністю "Командно-штабна оперативно-стратегічна". Тобто Анатолій Гриценко не навчався в академії протягом трьох років, а прослухав там тримісячні курси.

Діяльність Анатолія Гриценка на посту міністра активно перевіряють. Виявилося, що він давав вказівки, до яких мають претензії правоохоронні органи.

Зокрема, 23 березня Генеральна прокуратура України подала позов до Окружного адміністративного суду Києва. Вимагає скасувати наказ міністра оборони від 30 червня 2005 року. Тоді відомство продало маловідомій київській фірмі "Оста плюс" військове містечко №247 у Кончі-Заспі, де базувався батальйон радіоелектронної боротьби Збройних сил. Містечко має площу 24 га, там були 11 різних об'єктів: казарма, насосна станція, їдальня тощо. За все майно і землю Міністерство оборони отримало 10 млн 11,8 тис. грн.

У Генпрокуратурі впевнені, що процедуру продажу порушили. Тендер оголосили 17 травня 2006 року, наступного дня вже провели торги. Виручили менше ринкової вартості комплексу.

За дивних обставин Міністерство оборони продало Голосіївський районний військовий комісаріат Києва.

— 6 червня 2006 року Міністерство оборони підписало угоду з товариством "Теба ко лтд" про зведення житла на території військкомату, — розповідає Юрій Війтєв, начальник головного управління військових прокуратур Генпрокуратури. — Однак за тиждень за додатковою угодою весь комплекс продали за 6,5 мільйона гривень. Це при тому, що коштує він щонайменше вдвічі більше. За такою ж схемою були продані приміщення військового містечка №35 Києва. За них Міноборони отримало 7 млн грн. Спеціалісти оцінювали їх щонайменше в 12 млн.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Гриценко не закінчував Академію Збройних сил України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути