вівторок, 13 листопада 2018 07:45

Алісу Онищук задушили дорогою на навчання

У місті Богодухів на Харківщині поховали 15-річну Алісу Онищук 5 листопада. Дівчина разом із матір'ю 42-річною ­Вікторією та молодшою сестрою жила в селищі Бабаї Харківського району.

Навчалася на першому курсі коледжу будівництва й архітектури в обласному центрі. Вранці 2 листопада зникла дорогою до Харкова. Наступного дня опівдні поліцейські знайшли її тіло в лісопосадці поблизу пішохідного мосту. Дівчину зґвалтували, задушили та пограбували, за висновками експертів.

— Алиса вышла из дома в 7:20. Спешила на электричку, — розповідає громадський активіст 28-річний Андрій Резуненко, брав участь у пошуках дівчини. — За кілька годин її матір теж зібралася по справах у Харків. Дорогою знайшла кросівок доньки. На дзвінки вона не відповідала. Жінка поїхала в коледж. Там сказали, що Аліса на заняття не з'явилася. Почала шукати дитину — марно. Викликала поліцію. Наступного дня дівчину знайшли в хащах. На обличчі засохла кров від побоїв. Одягнена, але зник джинсовий рюкзак і телефон. Недалеко валявся другий кросівок. Уранці дорогою на станцію — людно. Де вбивця напав на Алісу — незрозуміло.

Раніше сім'я жила в ­Новоселівці Нововодолазького району. Батько Аліси пиячив. Дружина втекла від нього з дітьми в Бабаї півроку тому. В селищі зареєстровані не були, будинок орендували. Майже ні з ким не спілкувалися, кажуть місцеві.

— Алиса была веселой, жизнерадостной. Маму слушалась, друзья ее любили, — говорить подруга Поліна, 16 років. — У Новоселівці мала хлопця. Інколи їздила до нього. Своєї адреси нікому не давала, щоб батько не дізнався.

Є свідки, які бачили високого худорлявого чоловіка неподалік місця злочину вранці 2 листопада. У поліції склали фоторобот, оголосили розшук. Правоохоронці разом із нац­гвардійцями прочісують територію навколо посадки. Опитують місцевих, переглядають відео з автореєстраторів.

Зараз ви читаєте новину «Алісу Онищук задушили дорогою на навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути