Ексклюзиви
вівторок, 17 вересня 2019 07:00

Адміністраторку готелю "Токіо стар" взяли під варту

Адміністраторку одеського готелю "Токіо стар" Ірину Паровик арештували 13 вересня. Вона відповідала за господарські й кадрові питання. Її підпис стоїть на документі Державної служби з надзвичайних ситуацій від 2012 року, що забороняв готелю працювати.

Ірині інкримінують порушення правил пожежної безпеки, що спричинило загибель людей. Жінка стверджує — не пам'ятає такого припису. За пожежну безпеку не відповідала, працівників на роботу не наймала.

— Я контролювала роботу адміністраторів і покоївок. Ніколи не мала стосунку до технічного стану готелю, не займалася протипожежною безпекою, — сказала у суді. — Це робив головний інженер, який безпосередньо був підпорядкований власникові закладу.

Ірина Паровик працювала в готелі з 2009 року. Від 2014-го значилась у декретній відпустці, хоча продовжувала трудитися. Її донькам 5 і 2 роки.

Готель спалахнув у ніч 17 серпня. Від вогню й чадного газу загинули дев'ятеро людей, ще 10 постраждали. Попередньо, приміщення зайнялося через надмірне навантаження на електромережі й замикання проводки. Власника готелю 47-річного Вадима Чорного взяли під арешт. Він свою провину заперечує. Співвласник закладу Сергій Дурач переховується за кордоном. Підозру йому оголосили заочно.

Зараз ви читаєте новину «Адміністраторку готелю "Токіо стар" взяли під варту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути