четвер, 11 жовтня 2012 10:46

16-річний підліток за вбивство семикласниці відсидить 14 років

Автор: фото з родинного архіву
  13 жовтня торік Анна Жаданова пішла до сусідського хлопця і не повернулася. За 12 днів її знайшли мертвою
13 жовтня торік Анна Жаданова пішла до сусідського хлопця і не повернулася. За 12 днів її знайшли мертвою

10 жовтня Ленінський райсуд Кіровограда оголосив вирок 16-річному Сергієві Сухом'ясу, який торік у жовтні зґвалтував і задушив сусідку 12-річну Анну Жаданову. Своєї провини Сергій не визнав.

— Прошу суд врахувати, я раніше говорив правду, — каже Сергій Сухом'яс в останньому слові.

Головуючий Андрій Загреба 40 хв. зачитує вирок. Підсудний стоїть у клітці у світлому светрі й синіх джинсах. Обличчя незворушне. Двічі піднімає погляд на суддю: коли зачитують висновки судмедекспертизи про вбивство у стані афекту та коли суддя оголошує покарання. За сукупністю злочинів — крадіжку, зґвалтування та вбивство, Сухом'ясу дають 14 років в'язниці.

13 жовтня торік зникла кіровоградка 12-річна Анна Жаданова. Вона жила з батьками у приватному будинку на вул. Матросова в районі Велика Балка. Батько, Олександр Сергійович, працює на заводі, мати, Альбіна Семенівна — медсестра.

Майже два тижні в інтернеті, засобах масової інформації, у людних місцях Кіровограда були повідомлення про розшук Анни. Її оголошували у всеукраїнський розшук.

Тіло знайшли 25 жовтня. Місце в яру між шахтою "Інгульська" та онкодиспансером показав підозрюваний у вбивстві.

13 жовтня о 15.30 Анна пішла до сусідського підлітка і не повернулася.

— Я подзвонила на її мобільний, — розказує мати Альбіна Жаданова. — Ішов виклик, але трубку дочка не брала. Потім телефон був вимкнутий.

Годині о сьомій вечора батько став обходити друзів доньки і сусідів, розпитував, чи не бачили її. Зустрів Сергія, який повертався додому.

— Я запитав, чи бачив він Аню. Сергій відповів, що вона приходила, але одразу ж і пішла, бо їй подзвонили, — пригадує Олександр Сергійович.

Міліція розпочала пошуки з опитування 15-річного сусіда. Під час розмови він нервував, говорив суперечливо. На його обличчі були свіжі подряпини. У дворі, у попелі за будинком, знайшли металеві фрагменти одягу: пряжку ременя з куртки "Аляска", супінатори від чоботів, годинник Анни.

Сергій Сухом'яс зізнався, що запропонував дівчині зайнятися сексом, але вона відмовила. Він тримав її за руки. Її телефон випав і розбився. Анна сказала образливе слово. Сухом'яс вчепився їй руками в горло і відпустив, коли зрозумів, що дівчина мертва. Після цього зґвалтував її, затягнув труп у погріб, а сам пішов до хати випити заспокійливого. Потім зняв із тіла одяг і спалив за будинком. Засунув труп у мішок від цукру і на "кравчучці" відвіз за місто.

Під час слідства Сергій змінював покази. Було встановлено, що він наніс дівчині не менше як 30 ударів, зґвалтував і задушив. За словами представника МВС, який допомагав кіровоградській міліції в розкритті злочину, він уперше за 40-річну практику зіткнувся з тим, що 15-річний підліток так ретельно приховував сліди злочину.

Батьки Анни недавно продали будинок на Великій Балці.

— Нестерпно щодня проходити повз дім нашої дочки, — каже Олександр Сергійович. — Купили будинок в іншій частині міста — на Олексіївці, де проживає старша донька 24-річна Вікторія з чоловіком.

Під час зачитування вироку мати Анни Жаданової ледве стояла.

— Ми останній рік трималися завдяки лікарям, — каже батько.

Рідних Сергія Сухом'яcа — матері та вітчима — на засіданні не було.

Зараз ви читаєте новину «16-річний підліток за вбивство семикласниці відсидить 14 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути