вівторок, 19 липня 2011 00:00

Денис Розов вижив після падіння із сьомого поверху

23 червня із сьомого поверху чернігівської новобудови на вул. Червоногвардійській, 3в випав 27-річний Денис Розов. Переламав таз у трьох місцях, набив синці.

— Це був перший мій робочий день, — пригадує Денис. — Батько взяв мене у свою бригаду фасадчиком. Я утеплював стіни на сьомому поверсі. Працював у касці і поясі, як має буть. О сьомій вечора закінчив, зніс інструмент. Піднявся на балкон за уровнєм. А що було потом, не помню. Опомнився вперше у "швидкій", вдруге — у реанімації, коли голову зашивали.

Лікарі забороняють йому вставати ще шість тижнів. Чекають, доки переломи зростуться.

— Того дня я закінчив працювати і чекав сина йти додому, — каже батько Олександр Розов. — Подзвонив на мобілку, тиша. Вийшов, стою біля воріт, чекаю. Чую крики охоронця: "Тут ваш син з люльки випав". З якої люльки? Всі давно пішли додому. Підбігаю, а лице сина у крові, одразу не впізнав. Дуже переживав. Але лікарі, які приїхали, зразу заспокоїли: "Тиск 120 на 80, хоч в космос запускай".

Чому Денис випав, досі ніхто не знає.

— Сам би хотів знати, — знизує плечима Олександр Розов. — Із прокуратури приїхали, допитували. Може, суїцид чи зіштовхнули? Чи є вороги? Думаю, здуло вітром. Того дня спека стояла, а під вечір вітер зірвався. Або тепловий удар. Вранці син не встиг поснідати, цілий день на спеці, от і відключився. Зі мною теж колись таке було. Не поснідав, цілий день пив лише каву. Працював на 15-му поверсі, відключився і впав із козла. Добре, що в кімнату, а не за балкон. Що син вижив, цьому сприяли кілька обставин. По-перше, падав без свідомості, тіло було розслаблене. По-друге, спочатку вдарився об секцію паркану, який стояв під нахилом до будинку. Це пом'якшило удар. По-третє, якщо живий, значить, не час покидати цей світ. Дивом це не вважаю. І не таке буває. Он, прошлий год один мужик теж на сьомому етажі перелазив із балкона на балкон. Зірвався, вхопився руками за провід громовідводу, відштовхнувся від стінки і зістрибнув прямо на клумбу. Нічого. Живе і далі бухає.

Батько вдячний охоронцеві, який не дав синові впасти у кому.

— Я поруч живу і прибіг десь через минуту після того, як хлопець упав, — розповідає охоронець Кіндрат. — Працівники принесли його до вагончика, я накричав: "Якого чорта чіпали. Може, у нього ребро зламане, залізе в легені і кінець". Хлопець був у крові. Як риба, ротом хапав повітря і ніс якусь фігню. Каже: "Моя собака вдома, чого ви до мене пристали". Я кинувся зупиняти йому кров, весь час тримав біля носа нашатир. Лапнув ноги, він їх відчуває. Зрадів, що хребет на місці, не висипався в штани.

Зараз ви читаєте новину «Денис Розов вижив після падіння із сьомого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути