понеділок, 17 грудня 2018 06:05

Зелені баклажани не гірчать і мають тонку шкірку

Автор: WWW.HOZVO.RU
  Баклажани Епл грін схожі на яблука вагою до 500 грамів. Достигають за 70 днів. М’якоть біла, довго не темніє
Баклажани Епл грін схожі на яблука вагою до 500 грамів. Достигають за 70 днів. М’якоть біла, довго не темніє

— Баклажани — моя слабкість. Сію їх сортів із десять. Новинкою для мене стали зелені "синенькі", більше подібні до кабачків. Зате смак ні з чим не сплутати, — розповідає Світлана Дерманська, 46 років, із міста Пустомити Львівської області. — Гіркота в них майже не відчувається, мають тонку шкірку.

Сорт Смарагдовий F1 дає врожай на 105-й день після посадки. Світло-салатові плоди важать 300–400 г. М'якоть біла без гіркого присмаку. З куща американського сорту Луїзіана збирає 3 кг. Плоди схожі на циліндр завдовжки 20 см і вагою до 200 г. Дозрівають за 110–115 днів.

— Баклажани Епл грін мають таку назву через свою форму. Більше схожі на яблука вагою до 500 г. Достигають за 70 днів. Кущ виростає до 50 см. М'якоть біла, довго не темніє, ніжна. Сорт може рости навіть у приміщенні на підвіконні.

Баклажани сорту Зелененький F1 — салатового кольору. Мають витягнуту форму. Плоди вагою 250–300 г без гіркоти, завдовжки до 25 см. Висота куща не перевищує 70 см. Дозріває за 115 діб після висівання насіння.

— Крім цих екзотів маю ще міні-баклажани. Їх називають Горохові, бо дають дрібні зелені плоди. Вони, на відміну від великоплідних сортів, цінні за гіркоту. Використовують у гострих соусах.

Трохи більші плоди виростають у сорту Біле яйце. Спочатку мають біло-зелений колір і поступово стають жовтими. При повному дозріванні — фіолетовими. Шкірка цих баклажанів ніжна, тонша, ніж у звичних сортів.

Завчасно купує насіння, бо сіяти на розсаду починає наприкінці січня або на початку лютого у теплиці.

Хто планує одразу на город, сіяти краще на місяць пізніше. Змішує піввідра перепрілого компосту, по 1/3 відра торфу та піску. Додає склянку деревного попелу та 2 ст. л. суперфосфату. Дезінфікує суміш слабким розчином марганцівки. Так не виникне чорної ніжки.

— Насіння баклажанів сходить повільно. Щоб якось справу зрушити з місця, замочую його на 3–4 години в теплій воді. Без цієї процедури перші паростки на поверхні ґрунту з'являться тільки за три тижні.

Перекладає на вологу тканину і залишає до появи білих зачатків паростків. Тоді висаджує насіння у ґрунт.

— Узимку розсада не наросте без досвічування. Ставлю над нею лампи. За дефіциту світла рослини почнуть витягуватися і слабнути. Для їхньої міцності також потрібне підживлення.

Уже в теплиці, під кожну рослину підсипає по чайній ложці деревного попелу.

Висаджує розсаду на город наприкінці травня, коли підросте до 20 см. Перерослі баклажани довго приймаються.

Зараз ви читаєте новину «Зелені баклажани не гірчать і мають тонку шкірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути