понеділок, 29 червня 2020 07:50

У липні закладають грядки полуниці

У липні закладають грядки полуниці

У липні плодовим деревам і кущам треба багато вологи. Слід стежити за достатнім поливом. З ним вносять органічні добрива — настої гною, курячого посліду, трав'яні. Завдяки підживленню рослини добре перезимують. У другій половині місяця не давайте азотних добрив під плодові дерева, кущі й багаторічники.

З липня і до кінця серпня можна робити найпростіші щеплення — окулірування. Особливо сприятливі дні Плоду. За три тижні перевіряють, чи прижилося вічко.

У теплу вологу погоду розвивається фітофтора. Щоб уберегти томати, слід обламувати старе листя, пасинки, проріджувати загущені кущі. Можна ввечері обприскати розчином 0,5 л сироватки, 10 кра­пель йоду, 1 ч. л. дігтярного мила у 4 л води. Картоплю обробляють екологічно чистим препаратом — фітофторином.

До середини липня збирають озимий часник. Не чекайте повного дозрівання — достигне після викопування. Землю струшуйте обережно, щоб не пошкодити головки. Сушіть у затінку, не допускаючи сонячних опіків. У другій половині місяця закладають грядки полуниці. Сіють зимову редьку й дайкон, коренеплоди яких дозрівають за два місяці.

У квітнику розпушують ґрунт і прополюють. Якщо на рослинах є борошниста роса, обробляють профілактичними препаратами. В середині липня викопайте цибулинні культури й висушіть у добре провітрюваному місці. Для наступного сезону посійте наперстянку, незабудки, маргаритки.

Зараз ви читаєте новину «У липні закладають грядки полуниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути