Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2018 06:30

Малина Ред Даймонд не має колючок

Автор: WWW.ROZKISH.COM.UA
  Ягоди малини Ред Даймонд круглі, як ожина, яскраво-червоного кольору, як у вишні
Ягоди малини Ред Даймонд круглі, як ожина, яскраво-червоного кольору, як у вишні

— Купляю рідкісні сорти, щоб ­вигідно продати врожай. Вишукую новинки на виставках або в інтернеті. Торік новою була малино-ожина Ред Даймонд, — каже 52-річний Олександр Рибак із міста Перечин ­Закарпатської області.

Кущ Ред Даймонд виростає до 3 м зав­вишки і має форму ліани. Літом його пагони прив'язують до опори, а зимою пригинають до землі. Вони не розповзаються, майже не мають колючок. Ягоди круглі, як ожина, яскраво-червоного кольору, як у вишні.

— Є в мене така ожина, що її не можна зібрати, щоб шкіру не подряпати. До неї вдягаю халат і чоботи. А тут — краса. Колючок мало, ягода тримається купи, не розламується при збиранні.

Садить малину весною, як тільки прогріється земля. Вибирає сонячну ділянку, захищену від протягів і вітрів. При перекопуванні під кожен кущ вносить відро пере­гною і по склянці деревної золи. Викопує ями 40х40 см, глибиною до півметра на відстані 70–80 см одна від одної.

— Посилка з саджанцями довго йшла, тому корінці поприсихали. Я їх підрізав до свіжого зрізу. Інакше, хоч би який сорт був хороший, із прив'ялого кореня не приживеться.

Посередині ями формує горбок і ставить саджанець. Засипає землею, поливає відром води. Коли та вбереться, зверху посипає соломою або перегноєм. Таке мульчування захищає коріння від пересихання влітку і підмерзання взимку.

— Не довіряю купленим добривам, підживлюю натуральними. Після цвітіння малини, щоб краще росла зав'язь, підсипаю під кущі по пару ложок деревного попелу і поливаю водою. Корисні речовини поступово всмоктуються в землю.

Малина дає врожай улітку наступного року. Ягоди ростуть китицями по 8–16 штук. Цей сорт морозостійкий. Витримує до мінус 25 градусів. У сильні морози пагони накривають гілками сосни чи ялини.

Зараз ви читаєте новину «Малина Ред Даймонд не має колючок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути