Ексклюзиви
понеділок, 15 квітня 2019 06:16

Суниця Сан Андреас плодоносить чотири рази за сезон

— Садова суниця Сан Андреас — перевірений сорт. Щороку дає стабільні врожаї, — говорить Тарас Кмін, 30 років, власник ягідного розплідника у селі Новий Двір Турійського району Волинської області. — Кущ цього американського сорту плодоносить за літо чотири рази, з травня до вересня.

Кущ компактний, пагони стоять прямо. Ягоди не торкаються землі і завжди чисті. Стійкий до захворювань і шкідників, особливо до гнилі та борошнистої роси.

Ягоди правильної форми, не покручені. М'якоть солодка. Важать до 50 г, щільні та тверді. Через це добре переносять транспортування. Коли садить, залишає по два центральні листки. Решту обриває, щоб рослина добре вкорінилася й зміцніла. При цьому утвориться багато розеток.

— Я вирощую вдома тільки перевірені сорти суниці. Торік прикупила Атлантиду. Цей пізній італійський сорт стійкий до сірої гнилі. Не боїться морозу й посухи, — розповідає Ольга Юхименко, 50 років, із Володимир-Волинського Волинської області.

Ягоди виростають приблизно 35 г. М'якоть щільна, кислувато-солодкого смаку. Дозріває в кінці червня. Шотландський сорт Кебот — один із найбільш великоплідних. Стійкий до фітофторозу коренів, але ягоди уражуються сірою гниллю.

— Плоди вдвічі більші за попередній сорт. Буває, що наростають всі 100 грамів. На одному місці кущ плодоносить до семи років. Такі ж результати показує англійський сорт Люсі. Стійкий до тривалих опадів, тому не загнивається й не покривається борошнистою росою. Ягоди не продовгасті, а серцеподібної форми.

Зараз ви читаєте новину «Суниця Сан Андреас плодоносить чотири рази за сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути