понеділок, 05 листопада 2018 07:40

Сосну три роки нічим не підживлюють

Автор: www.dendromir.ru
  Саджанець хвойного дерева купують з грудкою землі навколо корінців
Саджанець хвойного дерева купують з грудкою землі навколо корінців

— Кінець жовтня — найкращий час висадити хвойні дерева біля дому. Саджанці приживаються краще, ніж навесні, — говорить 48-річна Раїса ­Семенюк із села Несолонь Новоград-Волинського району Житомирської області. — Саджу сосну чи тую. Ялинку принципово в подвір'ї не заводжу. Кажу, що це до нещастя і сварок удома.

Радить посадити до періоду підготовки до зимової сплячки. Це десь за два тижні після появи перших мінусових температур уночі.

— Крім поживного ґрунту, треба дивитися, щоб близько не росла береза. Вона є згубною для сосни чи туї, бо висмоктує поживні речовини із землі.

Перед посадкою ставить саджанець у стимулятор росту. Викопує яму на 2 см глибшу та ширшу за коріння. Коренева шийка має бути на такій глибині, як і росла до цього. Насипає 400 г нітроамофоски. Викопану землю змішує в однакових пропорціях із торфом і піском. Ставить туди саджанець і засипає ґрунтом.

— Не купую саджанець із голим корінням. Воно підсихає і вже не вкоріниться. Так постоїть деревце з тиждень, і хвоя осиплеться.

Після посадки землю мульчує сосновою хвоєю. Вона зберігає вологу в ґрунті та підкислює його. Без цього не добитися нормального росту гілок і пишності хвої.

— Кожна хвойна рослина хоче простору. Ялівцю і туї достатньо 1–2 метри навколо, ялинці, модрині й сосні — 3, ялиці та кедру треба не менш як 4 метри.

Саджанець нічим не підживлює. Всі корисні речовини перші три роки рослина бере з правильно заправленої посадкової ями. Навесні можна підлити мінеральні добрива для хвойних або біогумус. Заливає склянку біогумусу 10-літровим відром води. Добре перемішує і настоює добу. Для поливу 1 л цього розчину розводить у 2 л води.

Зараз ви читаєте новину «Сосну три роки нічим не підживлюють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути