Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2018 07:31

Шоколадний перець купують у грудні

Автор: www.agrostory.com
  Сорт Шоколадний кубок має кубоподібну форму. Коли незрілі — зелені, зрілі — темно-вишневі
Сорт Шоколадний кубок має кубоподібну форму. Коли незрілі — зелені, зрілі — темно-вишневі

— Не можу дочекатися, щоб посіяти шоколадний перець. Купила минулого року на пробу пакетик, — розповідає 40-річна Юлія Шастун із села Вишневе Широковського району Дніпропетровської області. — У перцю Солодкий шоколад плоди спочатку зелені, а потім стають коричневі. М'якоть хрусткіша й солодша, ніж у звичайних сортів. Шкірка тонка, її легко прокушувати.

Кущ виростає заввишки ­70–80 см. Плоди довгуваті з заокругленими кінчиками. Товщина стінки 5–6 мм.

— Сорт Шоколадний кубок має іншу форму. Не продовгасті, як перші, а кубоподібні. Коли незрілі — зелені, зрілі — темно-вишневі. Кущ виростає такого ж розміру. Плоди дає за 110–115 днів.

Перець сіє в січні, тому наперед купує насіння. Замочує його в активаторі росту і сіє звичним способом. Особ­ливого догляду не потребує. Аби тільки не переставляти розсаду з місця на місце.

— Щоб у цього перцю виросли великі плоди, зриваю перші квітки. Так рослина отримає більше поживних речовин, особливо кальцію.

Підживлює яєчною шкаралупою. Перетирає в ступі шкаралупу одного яйця, заливає літром води. Перемішує і чекає, доки осяде. Поливає перець. За два тижні підживлює розчином дріжджів. Він захищає від грибка і стимулює ріст плодів. Розминає руками 100 г дріжджів. Засипає півсклянки цукру й додає 3 л води. Коли перебродить — наливає по склянці під кожну рослину.

Висаджує розсаду на город у травні. Тоді не буде заморозків. Вибирає місце поблизу грядок з огірками, капустою чи кабачками. Не висаджує поряд картоплі чи помідорів. Вони виснажують землю. Якщо немає безвітряного місця, то обсаджує навколо кукурудзою.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадний перець купують у грудні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути