понеділок, 07 січня 2019 07:56

Різдвяну зірку обрізають у рукавицях

Автор: WWW.PLAYCAST.RU
  При покупці взимку пуансетію не можна виносити надвір. Рослина чутлива до холоду, тому краще обгорнути її папером
При покупці взимку пуансетію не можна виносити надвір. Рослина чутлива до холоду, тому краще обгорнути її папером

— Взялася оживляти свою різдвяну зірку, і в мене вийшло. По-науковому називається пуансетія. Цікава тим, що листки в неї гарніші, ніж квітка. Точніше не листки, а приквітки, — говорить 37-річна Жанна Крищук із Херсона. — Коли після цвітіння пуансетія скинула листя, думала викинути її. Добре, що зупинилася. Обрізала всі пацурки і потім вона відросла і зацвіла знову.

Це кімнатна рослина з дрібними жовтими квітами на яскраво-червоних приквітниках зіркоподібної форми. Вони мають довжину 10–15 см. Рослина любить світло і полив теплою відстояною водою. Листя не повинно торкатися скла.

— При покупці взимку не можна просто виносити надвір. Пуансетія чутлива до холоду, тому краще обгорнути її папером. Вдома одразу не розпаковувати, щоб уберегти рослину від перепаду температур. Інакше відімруть корені.

Цвіте з січня до початку березня. Одразу скидає листя, щоб вступити в стан спокою. Тоді їй обрізають стебла наполовину й переставляють горщик із квіткою у прохолодне місце з неяскравим освітленням. Температура має бути не менш як +10°С.

— Ця рослина хоч і красива, а й підступна. Під час обрізання треба одягати рукавиці, бо в неї отруйний сік. Може бути подразнення шкіри. Також виникнути пронос і блювання.

Періодично поливає, щоб земля не пересихала. За півтора місяця рослина прокидається, її пересаджує в більший горщик. На дно кладе дрібні камінці для дренажу. Зверху засипає суміш із дернової та листової землі. Додає вдвічі менше торфу, піску і перегною. Тоді ставить у світле місце. Як тільки квітка піде в ріст, починає підгодівлю мінеральними добривами. Робить її двічі на місяць до кінця літа. Вибирає з молодих пагонів чотири-п'ять найсильніших, а решту обриває.

— Щоб квітка зацвіла саме до Різдва, з жовтня скорочую світловий день. Для цього з шостої вечора і до восьмої ранку горщик залишаю в темному місці чи накриваю мішком. Роблю так два місяці. На початку грудня ставлю в тепле приміщення з яскравим світлом.

З грудня по березень під час цвітіння рослину регулярно поливає.

— У різдвяної зірки може опадати листя через надлишок вологи, перепад температур у приміщенні. Якщо цього не буде, то рослина стоятиме довго.

Зараз ви читаєте новину «Різдвяну зірку обрізають у рукавицях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути